Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Hiánypótló és kitűnő

Huszonhárom könyvtár gazdagodott nemrégiben olyan kiadvánnyal, amely a kisalföldi emberek néprajzáról, alkotásairól, hagyományairól szól.
A kötet címlapja.
Az Európa Kiadó vezetése még 1980-ban vetette fel azt az ötletet, hogy minden megyében jelentessenek meg egy olyan könyvet, amely összefoglalja az adott térség népművészeti örökségét. Néhány helyütt sor is került erre, de 1990-ben megszakadt ez a folyamat. Hosszú évek munkája után azonban tavaly ősszel végre napvilágot láthatott a „Győr-Moson-Sopron megye népművészete" című alkotás. A megyei önkormányzat támogatásával megjelent kiadvány 11 szerző 14 tanulmányát tartalmazza. A kötet szomorú aktualitása, hogy a táj és az ember fejezetben életében utoljára itt publikált dr. Timaffy László néprajztudós.
Az összeállítás fogadtatása nagyon kedvezőnek bizonyult. A Xántus János Múzeumban megtartott ünnepségen egy beszélgetés keretében a kötet szerzői is szóltak szakterületükről. A jelen lévő könyvtárosok egyöntetűen úgy vélekedtek, hogy a megye népművészetéről szóló kiadvány minden szempontból kitűnő és hiánypótló szakkönyv.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jó megvilágítás titka

Fények segítségével teljesen megváltoztatható a lakás hangulata. A rosszul megválasztott… Tovább olvasom