Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Hiányosságokat tárt fel az ombudsman az e-felvételinél

Az alapvető jogok biztosa szerint hiányos az elektronikus felvételi rendszer jogszabályi háttere - írta pénteki számában a Magyar Nemzet Székely László jelentésére hivatkozva.
A lap által idézett jelentésből kiderül: a felvételizők egy része azért nem került be a kiszemelt egyetemre vagy főiskolára, mert hiánypótlási felhívás híján nem tudták kijavítani az e-jelentkezéskor elkövetett hibákat.

Az ombudsmanhoz beérkezett panaszok alapján felmerült annak a gyanúja, hogy sérülhetett az érintetteknek a művelődéshez és a jogorvoslathoz való joga. Az idei felvételin százhúsz jelentkező járt rosszul azért, mert hiányosan töltötte fel a középiskolai bizonyítványának másolatát.

A lap szerint tapasztalatait a biztos a felsőoktatási államtitkárnak is jelezte, aki elismerte a hiányosságokat, s ígéretet tett a felülvizsgálatra.

A szaktárca az ombudsmani vizsgálat ideje alatt kezdeményezte a felvételi kormányrendelet módosítását. A december 18-tól hatályos új jogszabályok szerint pedig az Oktatási Hivatalnak immár minden jelentkezőnek egységes tájékoztatást küld arról, hogy mit kell feltöltenie és ellenőriznie. Az államtitkár kezdeményezte továbbá az e-felvin megjelenő üzenetek ismételt áttekintését, szükség esetén azok kiigazítását - közölte a lap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Összefogás Párt 200 forintot ad egy aláírásért

A párt egy hirdetési oldalon keres aláírásgyűjtőket arra a 42 településre, ahol április 12-én időközi országgyűlési választás lesz. Tovább olvasom