Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Hiába várták az utolsó fuvarból

Folytatás az 1. oldalról.

– Tamás a baleset előtt negyedórával még üzenetet küldött... – idézte fel könnyeivel küzdve özvegye, Varga Tamásné Veronika.
Varga Tamás hat éve dolgozott kamionosként, egy hónapja váltott céget.
– Most kapta az első fizetését. Erről az útról hétfőn kellett volna hazatérnie, s lepakolnia a szállítmányt. Annyira elege volt az egészből, azt mondta, ez lesz az utolsó fuvarja, tovább nem csinálja. Itthon keres munkát, mert nagyon rossz neki nélkülünk – sírta el magát Veronika.
A pár 1999. május 8-án kötött házasságot, kislányuk Bianka 3, míg Bálint 6 éves. Ottjártunkkor óvodában voltak.
– A nagyszüleim neveltek fel, miután szüleim tizenkét és tizennégy éves koromban meghaltak rákban. A nagymama is pár éven belül beteg lett – folytatta könnyeit törölgetve az asszony –, ő még ismerte Tamást. Augusztusban lett volna az esküvőnk, de májusra előrehoztuk az időpontot, hogy megélje, de sajnos még előtte meghalt.
A fiatal pár Bábolnán kezdett a nagyszülői házban, s amikor a nagyapa is elment, úgy döntöttek, elköltöznek onnét, Bőnyön építkeznek.
„ Tamásnak annyi álma volt. Mindig mondta, fiatalok vagyunk, építkezzünk. Emlékszem, amikor bejöttünk ebbe az utcába, nem volt itt semmi, csak nagy fakupacok. Mondtam is neki, te itt akarsz építkezni? Azt válaszolta, igen, ez lesz a mi telkünk. S valóban ez lett, s most ő nincs...”
A család három éve lakik a házban, amin jelentős összegű hitel van, s ennek megfelelően a bank jelzáloga terheli. A fiatal özvegyben számos kétely: hogyan tudja előteremteni a pénzt a megélhetésre s a törlesztésre, hogy gyermekei feje felett fedél maradhasson.
– Még gyesen vagyok, most akartam elhelyezkedni. Elképzelésem sincs, hogyan tovább. Tamás mindig azt mondta, ne aggódjak, amíg őt látom. Most, hogy ő nem lesz... Sokszor megtettem, s a két gyerek miatt ismét fel kell állnom. De meg is ígértük egymásnak a férjemmel, ha valami baj lesz egyikünkkel, a másik felneveli Biankát és Bálintot.
– A kislánnyal is gondok voltak. Izomgyengeség van a lábában, ezért lemaradása volt, de azt tornával behoztuk. Tamás is annyira örült, amikor csütörtökön beszéltünk, s mondtam neki, hogy bevették Biankát az óvodába. Akkor is tervezte, én elhelyezkedem, ő nem kamionozik tovább, együtt leszünk. Másnap, pénteken délután háromkor megtörtént baleset. Borzalmasan hiányzik. Olyan ürességet érzek, hogy elmondani nem lehet. Ha nem lenne a két gyerek... Mindenki elment, akit szerettem, mindenki... – sírta el magát Veronika, majd hozzátette: – Tamás nagyon jó ember volt, mindenkin segített, annyi barátja volt.
Varga Tamást ma délután 1 órakor temetik a bőnyi temetőben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életre keltek a tollak

Keresztes Erika első helyezést ért el egy országos kirakatrendező versenyen, ahol az ő… Tovább olvasom