Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Hiába tiltott a parkolás

Olvasónk fotója Nádorvárosban a Dugonics utcában készült, ahol két évvel ezelőtt helyezték el a várakozni tilos táblát, melyet a közlekedők a felvételek tanúsága szerint azóta is figyelmen kívül hagynak. Ugyanez érvényes a Hunyadi utca Zrínyi utca és Dugonics utca közötti szakaszára is. Mindkét utca annyira keskeny, hogy a két-

oldali parkolás miatt két autó nem fér el egymás mellett. Olyan sűrűn állnak a gépkocsik, hogy félrehúzódni is nehéz. Gyakran csak úgy lehet közlekedni, hogy valamelyik visszatolat. Sokszor előfordul az is, hogy a kapubejárókat állják el a parkoló gépkocsik.

Olvasóink azt kérdezik: ha néhány évvel ezelőtt a szomszédos Babits Mihály utcában sikerült rendet tenni, miért nem lehet itt is megoldani a problémát.
Tóth Péter, a győri útkezelő szervezet tájékoztatásért felelős munkatársa a Kisalföld kérdésére azt válaszolta: „A Hunyadi és Dugonics utcákban több évvel ezelőtt – a forgalom jelentős növekedése nyomán – várakozási tilalmat rendeltünk el. A buszpályaudvart megközelítő buszjáratok akadálytalan közlekedése érdekében a Zrínyi utcában a Hunyadi utca térségében megállási tilalom lépett életbe. Nehezíti a parkolást a Nádor aluljáró építése miatti korlátozássorozat tavalyi bevezetése, a parkolási feszültség emiatt is növekedett. A közlekedési rend betartatása a rendőrség és a közterület-felügyelet hatáskörébe tartozik.”
Kocsis Tünde alezredes, a Győri Rendőrkapitányság sajtóreferense azt nyilatkozta: a rendőrjárőrök feladata, hogy a tiltó tábla ellenére szabálytalanul parkolókat helyszíni bírsággal büntessék vagy feljelentsék. Amennyiben az autó kapubejárót áll el, akár el is szállíttatható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan büntetné a szemetelőket?

Tovább olvasom