Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Hetvenöt éves néptáncos jubileum

Fennállása hetvenötödik évfordulóját ünnepelte a kapuvári Hanság Néptáncegyüttes. A szépszámú közönség előtt a jubiláló együttes a Hany Istók című táncjátékot mutatta be.
Látványos menettánccal és a kapuvári Lóbarátok Köre felvonulásával csalogatták a közönséget a kapuvári Hanság Nép-

táncegyüttes 75 éves jubileumára a táncosok. A polgármester, Nagy István, az együttes egykori vezetője köszöntője után az ausztriai Illmitzből érkezett táncosok produkciójának tapsolt a nézősereg. A kapuvári táncosok Hany Istók című táncjátékában közreműködtek a kapuvári Haydn-kórus tagjai, valamint a szanyi Bokréta férfitáncosai is.
Varga Imréné az egyik legidősebb táncosok közé tartozik, párjával együtt 1955-ben kezdett szerepelni a népi együttesben, melyet Tarsoly Attila alakított. Büszke arra, hogy szinte egész Európát beutazhatta a Hansággal, legemlékezetesebb számára a jereváni túra.
Varga Szilárd 16 éve tag. Mint mondta: nagy izgalommal készült az estére, hiszen ő alakította Hany Istókot. Véleménye szerint ez a szerep kevesebb tánctudást, inkább színészi teljesítményt igényelt, de úgy gondolja, sikerült jól megformálnia a mondabeli alakot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VI. Győri Könyvszalon - OKTÓBER 13., PÉNTEK

Tovább olvasom