Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Hetvenmilliós termálfejlesztés Hegykőn

Folytatás az 1. oldalról.

Épül egy új, ötszáz négyzetméteres fedett csarnok, ahol vízforgatásos termálmedencét és kiszolgálóegységeket létesítenek. Így a kinti 37 Celsius-fokos – részben fedett – gyógymedence és a szintén 37 fokos vízforgatásos termálmedence mellett a zárt térben lévőt is használhatják a fürdő vendégei. A munka szeptemberben indul és a tervek szerint március közepén már üzembe is helyezik az új létesítményt. A kivitelezést úgy oldják meg, hogy közben a fürdő végig üzemel, a munkaterületet paravánokkal kerítik el.
A hegykői termálstrand fejlesztése hat évvel ezelőtt vett lendületet, akkor kapta meg a három önkormányzattól – Hegykő, Fertőhomok, Hidegség – a fürdő bérleti jogát a Sá-Ra Termál Kft.
– Először 15 éves bérletben gondolkodtunk, de hamar, mintegy másfél év után belátta minden érintett fél, hogy ilyen rövid idő alatt nem lehet rentábilisan fejleszteni a létesítményt – folytatta Sánta Lajos. – Ekkor negyven évre módosítottuk a szerződést. Amikor ez letelik, a fürdő az összes elvégzett beruházással együtt az eredeti tulajdonosokra száll át. Első lépcsőben a kempinget és a járdákat tettük rendbe, majd elkezdtük a meglévő épület, az úgynevezett régi télikert európai normáknak megfelelő átalakítását. Alapvetően ez a rész szolgálja napjainkban is a gyógyászati tevékenységet. A fürdőzés mellett gyógymasszázst, tangentoros fürdőt, iszapkezelést és gyógytornát vehetnek igénybe a betegek. Mivel szerződésben állunk az OEP-pel, a beutaltak térítésmentesen kapják a szolgáltatásokat, a többi vendég és a külföldiek pedig térítés ellenében. A gyógyászati rész időközben szűknek bizonyult, ezért a később épített kereskedelmi és vendéglátóegység emeletén alakítottunk ki a közelmúltban négy új kezelőhelyiséget. Itt működik a reumatológia és az ortopédiai szakrendelés is.
A fejlesztések során a fürdő öltözőkkel, vizesblokkal és a fedett térben vízforgatóval ellátott gyógyvizes ülőmedencével is gazdagodott. A strandolást szolgáló szabadtéri sportmedence korszerűsítése egy éve fejeződött be.
A Sá-Ra Termál Kft. összességében több mint kétszázmillió forintos fejlesztése meghozta a várt eredményt, a termálfürdő látogatottsága jelentősen megnőtt. Júliusban például – csúcsot döntve – több mint húszezer vendéget regisztráltak.
A fellendülés a település egészére jótékony hatással van, hiszen Hegykőn és a környező Fertő-parti településeken egyre több a gyó- gyulni, pihenni vágyó turista.
A kereskedelmi szálláshelyek köre is bővült, elkészült például a fürdő közelében egy huszonkét egységes apartmanház, ami jövő év közepére további huszonöt egységgel bővül. Ráadásul Hegykő első szállodájának építését is tervbe vették. Az ötvenágyas hotel a bejárattól mintegy száz méterre lesz. Az önkormányzat támogatja a fejlesztéseket, hiszen a helyiadó-bevételen keresztül az egész település profitál a fellendülésből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A létesítmény védi az ivóvizet és a levegőt is

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom