Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Hétvégi tűnődések A pihenés szükséges

„ Jöjjetek félre egy magányos helyre

és pihenjétek ki magatokat egy kicsit.” (Mk. 6/31.)

Értelmetlen háborúk és természeti katasztrófák pusztítanak szerte a világban. Sovány vigasz, hogy mindez tőlünk távol van. Mégsem lehetünk részvétlenek – a globalizmus jegyében –, bárhol, bármikor bekövetkezhet hasonló esemény. A történtek tehát számunkra is lehetnek figyelmeztető jelek. Míg itt folyik az elegánsnak nem nevezhető adok-kapok, s a harmadik évezred honi politikai eszköztárában legalizálódni látszik a gátlástalan hazudozás, mi meg bosszankodunk az infláció és az egekbe szökő árak miatt, addig mások szó szerint az életükért küzdenek, s megkönnyebbülten sóhajtanak fel, ha „csak” az otthonuk, vagyonuk veszik oda, de a család minden tagja épségben megmarad.
Azonban sokak számára (itt is) egyre nehezebbek, zaklatottabbak a mindennapok. Egyre többen térnek esténként görcsbe rándult gyomorral nyugovóra, mert nem tudják, mit hoz majd a holnap. Az ember ereje véges. Még a legnagyobb elszántsággal, szeretettel végzett munkába is belefárad, ha szünet nélkül végzi. De nem érdemes a szerzés beteges hibájába sem esni, hiszen pillanatok alatt az enyészeté lehet minden. A becsületes munkának csak úgy van értelme, ha tud szünetet is tartani az ember.
Eszembe jut az a fiatal családapa, aki övéinek jövőjét becsületes vállalkozásával teremti meg. „Megy az üzlet”, még többet is szerezhetne, hiszen keresettek a portékái, de ő következetesen ellenáll a csábításnak. A hétvége a családé és Istené, olyankor még a telefonját is kikapcsolja. Tudja, ez az ára a kiegyensúlyozott családi boldogságnak. Irigylésre méltó bátorság, követésre érdemes példa!
Jézus erőnkön felül semmit sem kér tőlünk. Tökéletesen tisztában van teherbírásunkkal. Amikor a fáradt és lelkes tanítványok a rájuk bízott feladat elvégzését követően visszatértek hozzá, látta elcsigázottságukat. Kérésére egy magányos helyre eveztek, hogy kipihenhessék magukat egy kicsit. (Vö. Mk. 6/30–33.) Most, különösen a forró nyár derekán, lehet számunkra is aktuális a felszólítása. Ha nem is feltétlenül valamelyik tengerparton, de néhány napos csendes nyugalomra mindannyiunknak szüksége van. Hagyjuk a gondokat legalább néhány napra. Lélekben imádságos szolidaritást vállalva a szenvedőkkel, azért adjunk hálát, amink van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Foglalkoztatás

Csaknem 6 ezer vállalkozás, civil szervezet 7723 álláskeresőt vett fel az első félévben az egyéves… Tovább olvasom