Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Hétvégi buszjáratokat szüntettek meg

Sopronból Fertőújlak felé megváltozott időpontban, fertődi átszállással juthatnak csak el a Kisalföld Volán Zrt. utasai szombatonként szeptember elseje óta. Az eredeti járat megszüntetésének oka a kihasználatlanság volt. Ágfalva felé szintén nem indul a szombati 6.10-es járat.
A Kisalföld Volán Zrt. helyközi járatos menetrendjében változás történt szeptember elsejével. Olvasónk a szombati, Sopron és Fertőújlak közötti járat megszűnését kifogásolta. – Édesanyám fertőújlaki, eddig szombati napokon mindig a 14.55-ös autóbusszal jártunk hozzá látogatóba – mondja Nagyné Tóth Zsuzsanna. – Legutóbb azonban már nem indult ez a járat, az információnál felhívták a figyelmünket, hogy a kapuvári busszal menjünk el Fertődig, ott átszállhatunk az újlaki járatra. Az utasok azonban csak vártak, várakoztak Fertődön, a második busz egy órán át nem érkezett meg. Fertőújlakot a változással teljesen megközelíthetetlenné tették Sopron felől.
– Jóllehet tanítási napokon megtelt a járat, a szombati buszok szinte üresen indultak Sopron felől – mondta el a Kisalföldnek Tóth László, a Kisalföld Volán Zrt. helyközi személyszállítási üzletágának helyettes vezetője. – A járatonkénti három-négy utas miatt nem volt kifizetődő a fenntartása. Szeptember óta, igaz, átszállással, de megközelíthető Fertőújlak. 14.40-kor indul Sopronból az autóbusz, menetrend szerint 15.28-kor érkezik Fertődre, innen 15.38-kor indul tovább.
A menetrendben történt változás érintette az ágfalvi járatokat is. Szombatonként nem indul el Sopronból az eddigi 6.10-es autóbusz. Ehelyett az utasok a 6.40-es járatot vehetik igénybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogyasztói árak

A fogyasztói árak augusztusban stagnáltak júliushoz képest, és 3,5 százalékkal haladták meg az egy… Tovább olvasom