Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Hétvége: Forró Marianna

A közélet, a kultúra, a gazdaság, a sport jeles Csongrád megyei képviselőit kérdezzük sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hét végén, s azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Most Forró Marianna szegedi főkertész (képünkön) árulja el, mivel tölti szabadidejét.
– A legtöbb időt a szabad levegőn töltjük a férjemmel. A péntek délután még a szokásos bevásárlás és előkészületek jegyében telik. Szombaton és vasárnap viszont kertészkedünk – tűnődik hétvégi programjára gondolva Forró Marianna szegedi főkertész. Domaszéki házuk díszkertjében dél-alföldi őshonos növényeket gondoz. A várost díszítő növényfajtákat is először a saját háza táján „teszteli". – Annyi régi fafajtát kivágtak az Alföldön, mi a visszatelepítésével foglalkozunk. Szél vagy eső? Igazi kertésznek az időjárás nem akadály – mondja.

A főkertész asszony és tájépítész férje a mostani hét végén borókát és fekete fenyőt ültet. Fóliasátrában növényeket szaporít, remek elfoglaltságnak tartja ezt a bíbelődést. Családja nem csak a növényeket, az állatokat is nagyon szereti. Forró Marianna elárulja, lovakat tartanak, és bár a lánya az igazán gyakorlott lovas, olykor mindhárman nyeregbe pattannak. Nyulakat nevelnek, és természetesen kutyájuk is van. Sőt nem is kutya az, hanem puli! Fekete pulijuknak hat hete kölykei születtek, bennük is sok örömük telik. Bent két görög teknős várja a tavaszt, hogy kimehessen a kertbe. Sötétedés után a főkertésznő is behúzódik, beszélgetéssel és olvasással telnek az esték. Henryk Sienkiewicz Quo vadis? című regényét talán a hét végén sikerül befejeznie.
Ajánló: Henryk Sienkiewicz: Quo vadis?, Európa Könyvkiadó. Forró Marianna jellegzetesen magyar kertészkönyvnek Debreczy Zsolt Télen is zöld kertek című munkáját javasolja beszerezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyes gyógyszerteszt

Lapzártánkig életveszélyes állapotban volt egy nagy-britanniai gyógyszerkísérletnek a két… Tovább olvasom