Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Hétvége a játszótéren

Ismert szegedieket, illetve a közélet, a kultúra és a gazdaság jeles Csongrád megyei képviselőit kérdezzük sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hétvégén, s azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Nem mulasztjuk el azt sem megtudakolni, általában mivel töltik a szombatjukat és a vasárnapjukat.
– Otthoni kertészkedést terveztem, és a Mars téri bevásárlás sem maradhat el. Na, és „Gergőzni" fogok egészen biztosan – tűnődik hétvégi programjára gondolva Ladányi Miklósné Szarvas Ibolya, megyei vezető védőnő. Egy szem hároméves unokájával a máltai játszótéren töltik legszívesebben az időt.

– A játszótér és a park a közös játéké, ott csak Gergőre figyelek – meséli kettejük együtt töltött óráiról. – Alig tudott még beszélni, amikor már azt kérte: Mama, beszélgessünk! Azóta különösen gyakran jut eszembe édesanyám, akitől először hallottam, hogy egy kisgyerekhez nagyon sokat kell beszélni. A fővédőnő az anyukákkal is szívesen társalog a játszótéren. Sok visszajelzést kap tőlük, hogy mennyire érthetően magyarázták el a teendőket a kolléganői. Játék után odahaza jöhet az ebéd, Gergő rajong a nagyi főztjéért: odavan a sűrű zöldséglevesért, és két palacsintát is befalatoz utána. Ladányi Miklósné a tésztába almát reszel, ettől válik igazán könnyűvé, zamatossá. Recepteket régi szakácskönyvekből válogat. Legutóbb a család kedvencéhez, a sajtos pogácsához talált új fogást: időt takarít meg a kelt tészta három hajtogatása helyett két dupla hajtás alkalmazásával.

– A hétvégi ebédekhez friss hús és zöldség a piacról kerül az asztalra. Vágott virágokat és cserepes növényeket is örömmel vásárolok. Panellakásban, sajnos csak cserépben és erkélyládában kertészkedhetem, de szívesen ápolom a duplaszirmú futómuskátlikat – enged bepillantást az otthoni elfoglaltságaiba. – Legbüszkébb mégis a minden évben virágzó flamingómra vagyok. A titka, hogy állott vízzel öntözöm, és néha megfürösztöm.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi műsor

SZOMBAT Tovább olvasom