Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Hétvége - Szolgálat és kikapcsolódás

A közélet, a kultúra és a gazdaság jeles Csongrád megyei képviselőit kérdezzük sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hét végén, s azt szívesen ajánlják-e másoknak is.
– Mint a keresztény lelkipásztorok többségének, nekem is elsősorban a szolgálatról, és nem a kikapcsolódásról szól a hétvége – fogalmazott Katona Pál (képünkön) földeáki esperes-plébános, aki három falu: Földeák mellett Maroslele és Óföldeák közösségeinek lelki gondozását is ellátja a hét vége két napján. – Szombaton hittanórát tartok Maroslelén, majd Földeákon, ezt mise követi a faluban.

Ezután a vasárnapi szentbeszédre készülök, hiszen nagyon fontosnak tartom, hogy a prédikáció hallgatói egész hétre szóló lelki feladatot kapjanak a mise keretében, így ne csak vasárnapi keresztényekként, hanem mindennap élő hitű hívekként munkálkodjanak. Teilhard de Chardin, a neves keresztény gondolkodó is úgy véli: az egész héten át végzett jócselekedeteket kell a vasárnapi misén az Úr elé vinni, és ez a fóruma annak, hogy a hívek újult erőt kérjenek a következő hét minden napjára, és felajánlják tetteiket, kéréseiket Krisztusnak, akiben így új emberré teremtetnek.

A plébános vasárnap Maroslelén, majd Földeákon mutat be misét, aztán Óföldeákon kell megkezdenie szolgálatát. Az idős plébános szép feladatnak, de fárasztónak is tartja a hét végi programsorozatot.
– Megtérteknek és nem hívőknek is egyaránt ajánlom hét végi programként azt a szellemi kikapcsolódást, amit a keresztény újságok, folyóiratok, a televízió- és rádióadások jelentenek – mondta a lelkipásztor. – A napi aktualitások mellett legtöbbjük lehetőséget ad az elmélkedésre, a hét közben felmerült problémák megoldására és az érdekes témák családdal, barátokkal való közös megvitatására.
Könyv: Teilhard de Chardin Mise a világ fölött. Újság: Új Ember (katolikus hetilap), Új Exodus – Teológiai és Hitéleti Hetilap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbjutás

A győri Rába Quelle Veritas Foton csapata Szombathelyen játszott Magyar Kupa-mérkőzést a… Tovább olvasom