Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Hétvége - Sírás és nevetés

A közélet, a kultúra, a gazdaság, a sport jeles Csongrád megyei képviselőit kérdezzük sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hét végén, s azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Most Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok ügyvezető igazgatója (képünkön) árulja el, mivel tölti szabadidejét.
– Pikáns lesz ez a hétvégém: az egyik nap sírok, a másikon nevetek – jelenti ki Bátyai Edina. – Vasárnap lesz édesapám halálának évfordulója... Nagyon hiányzik nekem az apám, ő volt a szellemi táplálék, s ezt 1994-es halála óta senkiben sem találom meg... A temetőbe ketten megyünk az édesanyámmal... Sztorizgatunk, fölidézzük a régi történeteket, életszerűen emlékezünk...

– A nevetés sem maradhat ki a mostani hétvégi programból: a nagyfiunk 27-én (történetesen a színházi világnapon) született, de most köszöntjük őt – jelenti ki az elfoglalt anya. – Szombaton és vasárnap általában édesanyám főztje kerül az asztalra, így lesz ez most is. Az ebéd: szertartás. Mindig úgy irányítom, hogy sokáig üljünk az asztal körül, mert ilyenkor beszélgethetünk a legjobbat.

A sport Edina luxusa: hetente kétszer személyi edzője felügyeletével tornázik a Dózsa utcai konditeremben, szombaton és vasárnap pedig 3-5 kilométert fut.
– Az állóképesség növeléséhez, a napi stressz legyőzéséhez nincs jobb módszer a rendszeres testmozgásnál – jelenti ki.

A tájékozottság a szabadtéri igazgatójának munkájához tartozik: napilapokból gyűjti a friss információkat. Esetében ugyancsak munka és kellemes időtöltés is a zene, a mozi, s az örök szerelem: a színház.
Bátyai Edina mindannyiunk figyelmébe ajánlja kedves regényét, Tolsztoj Anna Karenináját; filmjét, az Angol beteget (rendezte: Anthony Minghella, főszereplő: Ralph Fiennes); s Gabriele Zapolska darabját, a Dulszka asszony erkölcseit a Szegedi Nemzeti Színházban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önarckép

Jánossomorja. Ma este 6 órakor Önarckép címmel kiállítás nyílik az öt éve elhunyt Kurucz Béla László… Tovább olvasom