Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Hétvége - A víz jegyében

A közélet, a kultúra, a gazdaság, a sport jeles Csongrád megyei képviselőit kérdezzük sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hét végén, s azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Most Andó Mihály, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság főmérnöke (képünkön). Árulja el, mivel tölti szabadidejét.
– A hétvége gerincét családi programok jelentik – válaszolt kérdésünkre Andó Mihály. – Szombaton a feleségem szüleinél, vasárnap pedig az én édesanyámnál ebédelünk és beszélgetünk pár órát, játszunk a három gyermekkel. Valamelyik délután mindannyian részt veszünk a heti bevásárlásban is. Karácsony óta pedig a hétvége másik délutánját a jégpályán töltjük: az ajándékba kapott korcsolyával a jégen siklást gyakoroljuk. Ha szép az idő, süt a nap, akkor szívesen korzózunk egyet a Kárász utcán.

Már ha marad szabadideje az Atikövizig főmérnökének. Ugyanis január közepe óta a belvíz, mostanában pedig az árvíz uralja az Andó család életét.

– Folyamatos a készenlét, bármikor indulni kell, és megoldani az aktuális problémát. Most a belvíz levonulását kell segíteni: például Csengelénél a Dong-érbe terelni. A kotrás, a nád eltakarítása is a mi dolgunk, s gyakran ellenőrzöm a helyszínen is a munkásainkat. A Körösökön pedig már árvíz elleni védekezésben vagyunk. Ha ég a telefon és riasztanak, mert a probléma megoldása vezetői beavatkozást igényel, a család nélkülem látogatja meg a nagyszülőket.

Pihenésképpen, míg a gyerekek az aktuális – hét közben például a Barátok közt című – sorozatot nézik, a családfő olvas. A könyvespolcot rendezgetve sci-fik kerültek a kezébe. Húsz év után most olvasta újra például a Dűnét. Ám téltől tavaszig kevés a szabadideje a Atikövizig munkatársainak: tavaly például decembertől májusig tartott a víz elleni védekezés kemény időszaka.

Ajánló: Frank Herbert (1920–1986) álmodta meg könyvsorozatában a Dűne-világot, mely – rajongói szerint – vetekszik Asimov és Tolkien világának teljességével és nagyszerűségével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciusi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom