Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Hétvége - A szerb karácsonyról

Ismert szegedieket, illetve a közélet, a kultúra és a gazdaság jeles Csongrád megyei képviselőit kérdezzük sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hétvégén, s azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Most Tuczakov Szilvánát, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensét kérdeztük, mivel töltik a szombatját és a vasárnapját.
– A pénteki szigorú böjt után ezen a hétvégén karácsonyozunk – jelenti ki Tuczakov Szilvána, aki édesapja révén szerb származású és görögkeleti vallású. Édesanyja viszont magyar és római katolikus, vagyis Tuczakovéknál kétszer van karácsony: december 25–26-án és január 7–8-án.

– A szerb karácsony első napján most is nagynénémhez vagyunk hivatalosak vendégségbe – meséli. – Régen szalmát szórtak az asztal alá a jászol jelképeként, gyerekkoromban ott kerestük az ajándékot. De most is lesz csesznica, az a baklavához hasonlatos édesség, melynek egyik sarkában ott az a pénz, ami szerencsét hoz annak, aki megtalálja. Szombaton este szeretnék eljutni a deszki pravoszláv karácsonyi rendezvényre. Vasárnap a szüleimnél a születésnapomat is ünnepeljük. A szülinapi tortám megszegése után kedves tévésorozatomat, a Szívek szállodáját is lesz alkalmam megnézni. Ilyen szeretetteljes családi összejövetelen is beleférhet az Igazából szerelem című film.

– De az olvasás is hozzátartozik a hétvégéhez, legutóbb Nothoff Ingridnek a vezető rendőrök munkájáról szóló kötetét forgattam, mely a kívülállók számára is érdekes, mert minden szereplője mesél az általa megoldott legérdekesebb bűnesetről is.

Ajánló: Szívek szállodája (amerikai filmsorozat), m1, vasárnap 17 óra 45 perc; Igazából szerelem (angol film), író-rendező: Richard Curtis, a szépfiú: Hugh Grant, Natalie: Martine McCutcheon; Nothoff Ingrid: A bűnüldözés rabjai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem modellkedik a királynő

Szinte teljesen felépült tavaly júniusi balesete után a Kisalföld szépségversenyének győztese, Csala Marianna. S bár bőven kapna munkalehetőséget, már nem álmodik modellkarrierről, mi több, a modellkedést teljesen kizárta az életéből. Mint említette a kórházi ágyon átértékelte az életét és nem szeretné az idejét arra vesztegetni, hogy fotósoknak pózoljon. Tovább olvasom