Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Hétszázötven éves évforduló Vitnyéden

Augusztus 26-án ünneplik Vitnyéden a település alapításának hétszázötvenedik évfordulóját. A község legnagyobb rendezvényén neves sportolók és a művészek teszik emlékezetesebbé az évfordulót.
– Azt gondolom, munkatársaimmal és a község lakóival együtt mindent megtettünk azért, hogy Vitnyéd alapításának hétszázötven éves évfordulóját mindenki számára emlékezetessé tegyük – mondta Tóth Kálmán, a település polgármestere. Az augusztus 26-án megtartandó, kétnapos rendezvénysorozat a község eddigi legnagyobb ünnepe lesz. Ennek érdekében összevont falunapi és búcsúi vigassággal készülnek a nagy napra. Ismert vendégekkel – művészektől a neves sportolókig – és színes programokkal, sokféle szórakozási lehetőséget biztosítanak a helyieknek és az oda látogatóknak. A sportot például Törőcsik András egykori válogatott labdarúgó képviseli, a könnyű műfajt pedig többek közt Mary Zsuzsi és Soltész Rezső, továbbá a Tihanyi Vándorszínpad is fellép majd Vitnyéden.
A hétszázötvenedik évforduló több épület átadására is alkalmat ad. Így felavatják a település új ravatalozóját, valamint a felújított kultúrházat. Felavatják a helybéli születésű pap-költő, Németh Vitnyédi István emléktábláját és Kőrösi Csoma Sándor szobrát. Ez utóbbi művet a Simon László és Simonné Zeke-Hajas Ilona művész házaspár ajánlotta fel a település részére. A két művész szobraiból és festményeiből a kultúrházban nyílik majd kiállítás. Tóth Kálmán polgármester érdekességképpen említette meg, hogy a megyezászló átadására egy szentmise keretében kerül sor, melyet a vitnyédi származású, Ausztriában élő pap, dr. Jozef Tóth celebrál. Vitnyéd polgármestere elmondta, a rendezvényre szóló meghívókat a napokban postázzák, de szerte az országból várják vendégeiket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MKB-Euroleasing: Kedvező sorsolás

Kosárlabda

Kisorsolták Münchenben a 2006/2007-es európai kosárlabdaidény négy… Tovább olvasom