Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Hétköznapi mennyország

Daniel Daréus egy sikeres karmester, pályája éppen a csúcspontján van! Magánélete azonban közel sem hozott számára sikereket. A szenvedés olyan fizikai és lelki törést okoz benne, ami odavezet, hogy feladja pályáját és visszatér abba a svéd kisvárosban, ahol gyermekkorát töltötte. Egy nap felkérik, hogy vállalja el a városka apró templomának irányítását...
rendező: Kay Pollak

forgatókönyvíró: Kay Pollak, Anders Nyberg
operatőr: Harald Gunnar Paalgard
zene: Stefan Nilsson
producer: Anders Birkeland, Göran Lindström
vágó: Tomas Täng

szereplő(k):
Michael Nyqvist (Daniel Daréus)
Frida Hallgren (Lena)
Helen Sjöholm (Gabriella)
Lennart Jähkel (Arne)
Ingela Olsson (Inger)
Niklas Falk (Stig)

A film sztorija

Daniel Daréus egy sikeres karmester, pályája éppen a csúcspontján van. Magánélete azonban közel sem hozott számára sikereket: magányos, sőt már-már szánalmas látni, hogy a karrierjéhez vezető út mennyire kicsavarta és kiégette. A szenvedés olyan fizikai és lelki törést okoz benne, ami odavezet, hogy Daniel hirtelen feladja pályáját és visszatér abba az észak svéd kisvárosba, ahol gyermekkorát töltötte.

Hírnevének köszönhetően, ahogy az már egy kisvárosban lenni szokott többen csodálattal és kíváncsian, míg vannak akik gyanakvóan figyelik. Aztán egy nap felkérik, hogy vállalja el a város apró templomi kórusának irányítását. És a csütörtökönkénti dalolgatás közben mindenről és mindenkiről sok minden kiderül... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Vörös Adél

"Kay Pollak filmje igazi nemes alkotás, főhőséhez hasonlóan magasztos
eszmék szószólója, gyakran elveszettnek hitt emberi értékek zászlóvivője. Főhőse, Daniel (Michael Nyquist extatikus alakításában) fantasztikus ember, a hétköznapokban nehézkesen létező, ám lelkében lángoló művész prototípusa. S hogy mihez kezd egy ilyen lenyűgöző, monumentális személyiség akkor, ha épp létezésének eddig hiányzó - s valóban, szó szerint is: fájóan hiányzó - közegébe, az igazi hétköznapokba pottyan? Nem kérdés: a legnagyobb szeretettel tér vissza hozzá - s közben átformálja."
A teljes cikk

mozinet.hu - Kostyál Andrea

"Ha lehet ilyen badarságot leírni, a Hétköznapi mennyország a megtekintése után a jóllakottság érzését kelti a nézőben. A sivár mindennapokon felülkerekedni vágyó északi kisemberekről, a pozitív életszemléletről és a célorientáltságról ad példát, miközben drasztikusan kiteregeti a szennyest. Kay Pollak filmje a romantikára vágyóknak, a drámát kedvelőknek és a kárörvendésre hajlamosaknak egyaránt ajánlható: végre egy olyan mozi, amely garantáltan elhúzza mindenki nótáját."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzbírság Toroczkainak

A gyülekezési joggal való visszaélés miatt pénzbírsággal sújtotta a Szegedi Rendőrkapitányság… Tovább olvasom