Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Heti ajánlat: Kate és Leopold

Vajon mi történik, ha hasadék támad az idő szövetén, és a egy modern üzletasszony találkozik és egy 19. századi, elbűvölő herceggel? Képes-e a szerelem áthidalni a két kor között tátongó hatalmas szakadékot? Meg Ryan és Hugh Jackman választ ad a kérdésre, legújabb romantikus vígjátékában.
Kate McKay vezető állásban lévő, XXI. századi nő, akit leginkább az üzleti siker hajt. Leopold, Albany harmadik hercege elbűvölő úriember és agglegény az ezernyolcszázasas évek végéről. Az egyre növekvő karierrszintű és társadalmi elvárások miatt mindketten cinikusak a szerelmet illetően. Ám amikor az idő szövetén egy hasadék keletkezik, és Leopold a mai New Yorkba kerül, mégis felcsillan egy régimódi románc lehetősége...

Meg Ryan és Hugh Jackman főszereplésével a Kate és Leopold eredeti romantikus mese két idegenről New Yorkban, akiket száz év választ el egymástól. Amikor találkoznak, egy századnyi különbség ütközik, de vajon a szerelem legyőzi a idő akadályát is?
A film rendezője és társszerzője James Mangold, aki az Észvesztővel és a Coplanddel már bizonyította, hogy mesterien kezeli az érzelmek széles skáláját, ám ezúttal romantikus oldaláról mutatkozik be.

A filmesek tudták, hogy nem lesz egyszerű feladat egy olyan színészt találni, aki képes hihetően visszaadni Leopold XIX. századi beszédmódját, a nagy költői szövegeket. Szerencsére rátaláltak az emberükre a még viszonylag újnak számító ausztrál színész, Hugh Jackman személyében, aki összetéveszthetetlen előkelőséget és szívből jövő őszinteséget mutatott. „Hugh remek színész - mondja Mangold -, és teljesen egyedi benne az, ahogy a régi nagy mozisztárok lényegét testesíti meg. Időnként mintha Errol Flynnt vagy Cary Grantet látnánk viszont."

Jackman a felkészülés során teljesen elmerült a Viktória-kor szokásaiban és stílusában. Etikett órákat látogatott, társasági táncot tanult, sőt még lovaglóleckéket is vett, hogy szert tegyen egy jó családból származó, XIX.századi úriember jellegzetes, jól megtanult készségeire. A gyakorlások idején például a kezére ült beszélgetés közben, mert a ma megszokott gesztikulálás civilizálatlanságnak számított a viktoriánus társalgás során.

„Leopold idejében a beszélgetés művészetét, a kitűnő neveltetést, a lovaglást, a zenéléshez való tehetséget, de leginkább az élet dolgainak megbecsülését tisztelték igazán - magyarázza Jackman. - Újszerű élményt jelentett az ő szemével tekinteni az életre, az ő lassabb tempójában és kisebb léptékével mérni a dolgokat. Mindenek előtt átvettem az ő méltóságérzetét, ahogy mindent teljes szívvel tesz. Az ő szemével ez mind egyszerűen az élet művészetének része."

„Abban az időben elvárták a férfiaktól, hogy védelmezőek és már-már nyomasztóan udvariasak legyenek a nőkkel. Leopold a XXI.század szabadabb, lazább világában meglátja a nőkben az erőt, az érzékenységet és az intelligenciát, és lehetővé válik számára, hogy először életében igazán szerelmes legyen. Számára Kate maga a csoda - az első nő, aki elég szabad ahhoz, hogy önmaga legyen."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rablók mindenkit lelőttek

Hatan a helyszínen, egy férfi pedig a kórházba szállítás után meghalt a móri bankrablás áldozatai… Tovább olvasom