Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Hétfőn lejár a felsőoktatási jelentkezés határideje

Már csak két napjuk van a diákoknak arra, hogy jelentkezzenek a felsőoktatási intézmények szeptemberi képzéseire.

Már csak két napjuk van az érdeklődőknek arra, hogy jelentkezzenek a felsőoktatási intézmények szeptemberi képzéseire, a határidő hétfőn éjfélkor lejár. A diákok korlátlan számú jelentkezést nyújthatnak be az idén is.

Itt olvashatnak a megyénkben található legjobb képzések toplistájáról! 


A képzési kínálat a felvételi tájékoztató február elején megjelent kiegészítésével 63 alapképzési, 69 felsőfokú szakképzési, valamint 253 új mesterképzési lehetőséggel bővült, érdemes ezt is megnézni. A felsőoktatási felvételi eljárás alapdíja változatlanul 9 ezer forint, ezért az összegért 3 jelentkezés megjelölésére van lehetőség.

Ugyanazon képzésnek - azaz ha az intézmény és a szak neve, továbbá munkarendje megegyezik - az államilag támogatott és a költségtérítéses formájára való jelentkezés egy jelentkezésnek számít. Az ezen felül megjelölt további jelentkezésenként az alapdíjon túl 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetni.

Azok a hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezők, akik erről a felvételi jelentkezési lapon nyilatkoznak és a jelentkezésükhöz csatolják az ezt igazoló dokumentumot, kedvezményt kaphatnak a felvételi eljárás alapdíjából. A hátrányos helyzetű jelentkezők 50 százalékos kedvezményt kapnak az alapdíjból, a halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezők teljesen mentesülnek az alapdíj megfizetése alól.

A benyújtott dokumentumok vizsgálatát követően a regisztrációs levéllel együtt kapnak csekket a befizetendő összegről. A szakemberek szerint érdemes alaposan mérlegelni, hogy a megjelölni kívánt képzések, intézmények közül mely helyre szeretne a jelentkező a leginkább bekerülni, és ennek alapján felállítani a végleges jelentkezési sorrendet.

A jelentkezők ugyan tetszőleges számú képzést megjelölhetnek, besorolást azonban csak egyre nyerhetnek. A sorrend eldöntésében segít a www.felvi.hu honlapon frissített adatokkal elérhető interaktív Felvi-rangsor, amellyel másodpercek alatt bárki elkészítheti személyre szabott, saját rangsorát.

A gyors és hatékony felsőoktatási felvételi jelentkezés lehetőségét kínálja a www.felvi.hu weblapon elérhető e-felvételi szolgáltatás. A felsőoktatási felvételi jelentkezés online változatának egyik előnye, hogy nem engedi a hibás űrlapkitöltést.

Az elektronikus jelentkezést a www.felvi.hu honlapon való regisztráció után lehet igénybe venni, a felületen különböző súgók, útmutatók, üzenetek, keresők támogatják a jelentkezőt az űrlapok kitöltésében.

Így otthonról, postai sorban állás nélkül, lehet benyújtani a jelentkezést a felsőoktatási felvételire. Az elektronikusan jelentkezőknek 2010. február 15-én éjfélig van lehetőségük arra, hogy a szükséges jelentkezési adatokat rögzítsék, majd ezt követően a legkésőbb 2010. február 23-ig hitelesíteniük kell jelentkezésüket.

A hitelesítéshez vissza kell küldeni a honlapról kinyomtatható hitelesítő adatlapot az Oktatási Hivatalnak (1380 Budapest, Pf. 1190), illetve ez elektronikusan is intézhető, az Ügyfélkapun keresztül (az Ügyfélkapu használatához egyszeri, okmányirodában tett regisztráció szükséges).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 6. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson… Tovább olvasom