Kisalföld logö

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 3°C | 16°C Még több cikk.

Hétfőn kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka

Az első ülés várhatóan kétnapos lesz, hétfőt követően szerdán tanácskoznak majd a képviselők.
A hétfő délután egy órakor kezdődő ülésen a Ház megemlékezik a januárban elhunyt Lasztovicza Jenő fideszes országgyűlési képviselőről, ezután napirend előtti felszólalások következnek, majd döntenek a tavaszi ülésszak munkarendjéről - derül ki a parlament honlapján pénteken közzétett napirendi javaslatból.

Kövér László házelnök az előző napi házbizottsági tanácskozáson tett javaslatot új munkarend kialakítására. Ez alapján az Országgyűlés két hétre fogadná el napirendjét. Az egyik héten hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön lennének plenáris ülések, míg a másik héten csak a hét első napján.

Az Országgyűlés oldalán elérhető munkarendjavaslat szerint márciustól indulna az új ülésezési rend, és - kisebb, például ünnepek miatti eltérésekkel - e szisztéma szerint zajlana a tavaszi rendes ülésszak, amely június 15-én érhet véget.

Hétfőn a munkarendi, majd a napirendi javaslatról való döntés után interpellációkkal, azonnali kérdésekkel és kérdésekkel folytatja munkáját a plénum.

Ezt követően várhatóan négy javaslatot vitatnak meg a képviselők, köztük a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János és parlamenti államtitkára, L. Simon László előterjesztését az alkoholok jövedéki biztosítékának húszmillió forintra csökkenteséről.

Megvitatják azt a szintén kormánypárti indítványt is, amely alapján a kiskereskedelemben százszázalékos bérpótlék illetné meg a munkavállalót, ha vasárnap dolgozik.

Emellett jogállási tárgyú törvények módosítása és egy nemzetközi megállapodás lesz napirenden a tervek szerint.

A szerdai ülésnapra előzetesen két kormányzati törvényjavaslat általános vitáját vették fel. Az egyik a polgári perrendtartásról szóló törvény módosítása - amely alapján a sajtó-helyreigazításhoz hasonló eljárás védené a képmáshoz fűződő jogokat -, továbbá a paksi erőmű bővítésével kapcsolatos indítvány.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagycsaládoknak írtak ki szociális üdülési pályázatot

A jelentkezők több mint negyven szálláshely közül választhatnak. Az üdüléshez fizetendő önrész egy… Tovább olvasom