Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Hét megyére kiterjedő akcióban fogtak el autótolvajokat

Hét megyére kiterjedő autótolvaj hálózatot göngyölítettek fel zalai rendőrök koordinálásával, hat gyanúsított előzetes letartóztatását, háromnak pedig a házi őrizetbe helyezését rendelte el a bíróság - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese csütörtökön az MTI-t.
Csizmazia Péter az előzményekkel kapcsolatban közölte: a keszthelyi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya 2010 novemberétől folytat eljárást jelentős értékű autólopások és más vagyon elleni bűncselekmények ügyében. A nyomozás során a rendőrök kiderítették, hogy a látókörükbe került feltételezett elkövetők Zala megyén kívül más megyékben is jelentős számban követtek el bűncselekményeket.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság koordinálásában több rendőrségi szervezet részvételével kedden, a kora reggeli órákban több tucat helyszínen csaptak le a gyanúsítottakra. Ugyanabban az időpontban házkutatásokat és más nyomozati cselekményeket hajtottak végre az ország hét megyéjében, az összehangolt intézkedésben több mint 150 rendőr vett részt.

Az akció eredményeképpen a rendőrök lefoglaltak több lopott gépkocsit, eltulajdonított autók bontásából származó több száz alkatrészt, valamint más, betörésből származó értéket, illetve más bizonyítékokat.
Őrizetbe vettek kilenc embert, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy a bűncselekmények elkövetésében részt vettek, illetve az eltulajdonított tárgyak továbbértékesítésében orgazdaként közreműködtek. A gyanúsítottak az előzetes becslések szerint százmillió forintot meghaladó kárt okoztak az általuk elkövetett bűncselekményekkel.

A keszthelyi rendőrkapitányság mind a kilenc gyanúsított esetében előterjesztést tett az előzetes letartóztatásuk elrendelésére. A Zalaegerszegi Városi Bíróság csütörtökön végül hat embert helyezett előzetes letartóztatásba, háromnak pedig elrendelte a házi őrizetét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Májusban ismét többszáz pedagógus és többezer gyermek fog össze a rászorulókért

A Köszönjük, SIÓ! Iskolatáska Program idén negyedik alkalommal hívja fel a magyarországi általános… Tovább olvasom