Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Hét megyei lista, százhatvanegy jelölt

A hétfő délután négy órai határidőig hét szerveződés tudott Győr-Moson-Sopron megyében területi listát állítani, közülük azonban csupán öten képviseltetik magukat jelölttel valamennyi egyéni körzetben.
Szűkebb pátriánkban 48-an „ egyéniben ” , 113-an listán indulnak a parlamenti mandátum megszerzéséért április 7-én.
Kedden délután négy óráig lehet a pártoknak országos listát bejelenteni, de valószínű, hogy a négy évvel korábbi tizenkettővel szemben az idei választásokon mindössze nyolc politikai szerveződés volt képes elegendő számú kopogtatócédulát gyűjteni és így egyéni jelöltet állítani a regisztrációhoz.

Négyen lesznek jelen minden körzetben

A „ nyolcak ” közül csak a Fidesz – Magyar Demokrata Fórum, a Magyar Igazság és Élet Pártja, a Magyar Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetsége képviselteti magát mind a 176 egyéni választókerületben. A Fidesz és az MDF minden körzetben közös jelöltet állított, míg az MSZP négy helyen a Magyarországi Szociáldemokrata Párttal, két helyen az SZDSZ-szel fogott össze a siker érdekében. A Független Kisgazdapárt 149, a Munkáspárt 148 kerületben rendelkezik saját indulóval, a Centrumpárt 129-ben, az Új Baloldal csak 26-ban. A Reform Kisgazdapárt 15, a Kisgazdapárt 13, a Magyarországi Zöld Párt hét, a Magyar Vállalkozó Egységpárt (MAVEP) öt, további tíz szervezet összesen 17 körzetben tudja megmérettetni magát.
Területilista-állításban hatan – a Fidesz – MDF, az MSZP, az SZDSZ, a MIÉP, a Centrumpárt és a Munkáspárt – produkáltak százszázalékos teljesítményt (20 területi lista). Az FKGP-nek ez 19, az Új Baloldalnak hét, a Reform Kisgazdapártnak négy, a Kisgazdapártnak három, a MAVEP-nek, a Magyarországi Roma Pártnak és a Szociáldemokrata Pártnak egy-egy körzetben sikerült.

Egy független és egy MAVEP-induló

Győr-Moson-Sopron megyében kizárólag hét országoslista-állításra is képes párt rendelkezik területi listával. Közülük mind a hét egyéni választókerületben a Fidesz – MDF, az MSZP, az SZDSZ, a MIÉP és az FKGP állított jelöltet; a Centrumnak ez Győr környékén, a Munkáspártnak a győri 2. és 3. számú körzetben nem sikerült. Rajtuk kívül a független Horváth Attila győri önkormányzati képviselő, illetve a Magyar Vállalkozó Egységpárt színeit képviselő Osváth László gyűjtött össze legalább 750 ajánlócédulát. Mindketten Győr környékén indulnak. A Kisalföld szombati számában közölt névsor az utolsó pillanatokban mindössze egyetlen politikussal egészült ki: az FKGP-s Égi Krisztián hivatalos jelöltté vált a győri 3. számú választókörzetben.
(A cikkben szereplő valamennyi adat a tegnap késő délutáni állapotot tükrözi.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosolyalbum: Csapó Erika

Népszerű fotósorozatunkban a Mosolyalbum… Tovább olvasom