Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Hét licit, nulla forint bevétel

Egyetlen érdeklődő sem jelent meg tegnap a győri városházán, ahol hét ingatlanon próbált túladni az önkormányzat. A kikiáltási árak összege meghaladta a 300 millió forintot.
A győri önkormányzat a héten csütörtökig összesen 18 ingatlant kíván értékesíteni. Ezeket augusztus végén több újságban, köztük a Kisalföldben hirdette meg a városháza. Az első alkalomra tegnap délelőtt került sor, amikor hat beépítetlen és egy beépített területre lehetett (volna) licitálni.
A legértékesebb tétel Marcalváros II-n, a Mécs László utcában, az Apor-iskola és a Szent Anna Otthon mögötti 4714 négyzetméteres ingatlan volt, ennek kikiáltási árát 120 millió forint plusz áfában határozták meg. A révfalui Malomsok sétányon – az Új Bácsai út és a Pataházi utca között – található 6716 négyzetméteres telket bruttó 110,4 millióért, a Bácsai út 96–98. szám alatti leromlott állapotú, részben önkormányzati tulajdonú házat 32 millióért kínálták. A város túl kívánt adni négy győrszentiváni, Jogar utcai építési telken is, darabonként 5,5–6 millió forintért.
A kikiáltási árak összege 308,9 millió forintot tett ki, de a városháza kasszájába egyetlen forint sem kerül, miután érdeklődő nem akadt az ingatlanokra – amelyeket egyébként már másodszor próbáltak eladni. Az eseményen elhangzott: az utóbbi években nincs túl nagy érdeklődés azokra az önkormányzati telkekre, amelyek lakásépítési célt szolgálnak. Az önkormányzat ma a Marcalváros II-n lévő buszvégállomás melletti 10 ezer négyzetméteres területet bocsátja áruba, ami legkevesebb 300 millió forintért vihető el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adna kedvezményt győrieknek itteni szolgáltatásokra?

Megkérdeztük a győri polgármester-jelölteket arról, adna kedvezményt győrieknek itteni… Tovább olvasom