Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Hét kilométernyi szennyvízcsatorna épült

A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program keretében az elmúlt időszakban közel hét kilométeres hálózat készült el, mellyel újabb 269 háztartás lett része a rendszernek.
A soproni csatornázási program elérte a 85 százalékos készültséget. A mostani rákötési hullámban érintett területek egyike a Pozsonyi út, ahol 31 új bekötés készült el, 550 méter csatornát fektettek le. A Koronázó-dombon 50 bekötést csináltak, valamint 870 méter csatornát fektettek le. A Csalogány közben 27 új bekötés készült el, 340 méter csatornával. A Hársfa soron pedig 21 új bekötés készült el, 530 méter csatornát fektettek le. Szintén érintett terület a Kutya-hegy, ahol 140 bekötés készült el, 4100 méter csatornát fektettek le.
Összességében elmondható, a most bekapcsolt szakaszok következtében naponta átlagosan nyolcvanezer liter szennyvízzel növekszik meg a hálózat kihasználtsága. A regionális szennyvízrendszerbe most csatlakozó tulajdonosoknak a saját telkükön belül kell összekötni a kialakított tisztítóidomokat a ház csatornájával. A rákötések szakszerűségéről és szabályosságáról szórólapokon, valamint a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. ügyfélszolgálati irodájában kapnak tájékoztatást az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázati keret kistelepüléseknek

Száznyolcvanmillió eurós keretre pályázhatnak azon kistelepülések, amelyeknek egészségügyi… Tovább olvasom