Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Hét játszótér újul meg idén

Folytatás az 1. oldalról.

Megfelelnek a normáknak

Walter Dezső hozzátette, tavaly ugyanezen forrásból hat játszótér már megújult. – A terek különböző méretűek és felszereltségűek, egyben viszont azonosak, megfelelnek az érvényben lévő magyar és európai biztonsági előírásoknak. A legnagyobb játszótér tizenkétmil-

lióba, a legkisebb négymillió forintba került.

36 önkormányzati játszótér

Arra a kérdésre, hogy mi alapján választották ki a felújítandó játszótereket, Walter Dezső elmondta, állagfelméréssel döntöttek a sorrendről. – Sopronnak harminchat önkormányzati fenntartású közterületi játszótere van, a most elkészülőkkel együtt tizenhárom ilyen tesz eleget az uniós normáknak. A városvezetés a jövőben is kiemelten támogatja ezt a programot, tehát az elkövetkező években is folytatódik a játszótér-felújítás – mondta el a polgármester. Walter Dezső hangsúlyozta, kérik a lakókat a terek megóvására, hiszen a tavaly átadott játékok már olyan idő előtti karbantartásra szorulnak, melyek jelentős összegbe kerülnek.

További játszóterek átadása

Ma 9.30-kor a Gyóni Géza utcában, 10.30-kor a József Attila-lakótelepen avatnak játszóteret. Jövő hétfőn 9.30-kor az Ókai utcában, 10.30-kor a Kanizsai téren, kedden tíz órakor a Jereváni-tó partján, szerdán tízkor pedig a IV. László király utcában lesz játszótéravató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepel az Alsó-Lövérek iskolája

Duplán jubilál a soproni Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola, hiszen ötven éve állnak a… Tovább olvasom