Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Helytállás az universiadén

Visszatért az olaszországi Torinóban megrendezett egyetemi játékokról a soproni Benkő Alpár. Szlalomban és az óriás-műlesiklásban elinduló versenyző az összetett 36. helyezést érte el.
Az 1999 óta válogatott kerettag Benkő Alpár az utolsó pillanatban tudta meg, hogy tagja lett annak a küldöttségnek, amely részt vesz a torinói universiadén. Így a felkészülésre nem jutott sok ideje, mindezzel együtt tisztesen helytállt a téli egyetemi játékokon. Két számban indult el a huszonnégy éves versenyző. Szlalomban a 43., az óriás-műlesiklásban a 74., míg az összetettben a 36. helyezést szerezte meg. Teljesítménye lehetett volna jobb is, amennyiben egy harmadik számban is részt vesz, ám erre a kint összeszedett betegsége miatt nem lett lehetősége. Pedig szerinte a 27–28. helyezést is megcsípte volna.
– Az olimpiai faluban éjjel-nappal pezsgett az élet, minden olyan volt, mint a nagy ötkarikás játékokon – meséli még most is rekedt hangon Benkő Alpár. – Nemcsak Torinóból, hanem más olasz városokból is szép számmal érkeztek nézők. A hangulat leírhatatlan volt. Az enyhe tél Olaszországban is érezhető volt, előfordult, hogy plusz tíz Celsius-fok volt a kinti hőmérséklet. Ez pedig a szervezők dolgát is megnehezítette, ugyanis nem volt egyszerű a megfelelő minőségű hó előállítása. A későbbiekben szeretném megtartani a mostani szintem. Azt egyelőre még nem tudom, mikor és hol lesz a következő versenyem.
A Nyugat-Magyarországi Egyetem közgazdasági karán negyedéves hallgató nemcsak az élsporttal foglalkozik, hanem edzősködik is. A Kárpát Sí Egyesület színeiben két tehetséges testvérpár gyakorol szorgalmasan. A tizenegy éves Úry Zsuzsanna a közelmúltban megtartott Magyar Kupán a második, míg testvére, Csenge a saját korcsoportjában szintén második lett. Az utánpótlással tehát gond nincs, továbbra is számíthatunk arra, hogy a soproni síelők is képviselik majd hazánkat a nemzetközi versenyeken.
– A legfőbb célom minél szélesebb körben elterjeszteni a síelést és a versenysportot – folytatja Benkő Alpár. – Sajnos idén eddig semmi hó nem hullott, így az emberek talán nem is gondolnak a síelésre. Ezért is fontos szorgalmazni, hogy egy műhavas pálya épüljön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A határ menti ingázás csak útlevéllel

Burgenlandban dolgozhatnak a megyében állandó lakhellyel rendelkező munkavállalók. További… Tovább olvasom