Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Helyszíni tárgyalás Olaszliszkán

Véget ért az olaszliszkai emberölés ügyében tartott helyszíni tárgyalás kedd délután a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen; a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla tanácsa szemrevételezte a helyszínt, rendbontás nem történt.
A Debreceni Ítélőtábla hétfőn kezdte meg az olaszliszkai büntetőügy másodfokú tárgyalását, a pernek nyolc vádlottja van.  Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték  agyon 2006. október 15-én Olaszliszkán, miután a férfi autójával  elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki az árokba esett, de nem  sérült meg.  

Kedden különleges rendőri és biztonsági intézkedések mellett  tartották a több mint kétórás helyszíni tárgyalást, amely a harmadik  volt a sorban.   

Az ítélőtábla tanácsa fontosnak tartotta, hogy a saját szemével  lássa az események helyszínét - mondta az MTI-nek Koszta János  sajtótitkár. Hozzátette: az egyes vádlottak - az első, a másod-, a  harmad-, az ötöd- és a nyolcadrendű -, akik részt kívántak venni  ebben a bizonyítási eljárásban, megmutathatták, hol tartózkodtak az  esemény kezdetekor, annak idején, mikor lettek figyelmesek az egyes  cselekményekre, és mindez mennyi idő alatt következett be.   
    
Több vádlott is eddigi vallomásaitól eltérően számolt be a  történésekről a helyszínen. A harmadrendű vádlott olyan jellegű  nyilatkozatot tett, amely szerint "ő ezt a bűncselekményt nem  követte el", azt csak magára vállalta. Azt, hogy miért tette ezt -  ügyvédjével egyeztetve - a szerdai tárgyalási napon kívánja előadni.  

A Balla Lajos vezette büntetőtanács azon kérdésére, miért nem  nevezi meg, kik vettek részt a bántalmazásban - "nem tudja vagy nem  akarja" -, a harmadrendű vádlott közölte: "nem akarja". Vallomásában  kitért arra, hogy a bűntény utáni "megbeszélésen" kiosztották,  "kinek kell elvinni a balhét". Véleménye szerint még legalább négy  embert meg lehetne nevezni, aki vádlottként állhatna a bíróság előtt.  

Szintén együttműködött a tárgyaláson a másodrendű vádlott - az  elsodort kislány apja -, aki egyebek mellett azt mondta: "itt  mindenki tudja, hogy ki mit csinált". Utalt arra, hogy a harmadrendű  vádlott édesanyja - aki az ő nővére - azt se bánja, hogy a gyermeke  börtönben van - 15 évet kapott -, pedig szerinte nem nyúlt a  sértetthez. Hozzátette: volt, aki ugrált az áldozat fején. A tanúk  kapcsán azt mondta, hogy nem az igazi tanúk álltak a bíróság előtt.  

Az ötödrendű vádlott - az elsodort kislány anyja - vallomásában  úgy fogalmazott: valaki kiabált a helyszínen. Megnevezett egy helyi  lakost is, aki őt értesítette a történtekről. A bírói kérdésre azt  válaszolta: ki lehet mondani, az a személy kiabált.  

Helmeczy László, a sértett - Szögi Lajos - jogi képviselője az  MTI kérdésére úgy nyilatkozott: fontosnak tartja a helyszínen  elhangzottakat, "most is derültek ki olyan momentumok, amelyek egy  picit közelebb vittek az igazsághoz".  

Koszta János a helyszíni tárgyalást követően az MTI kérdésére  azt mondta: egy részletes, bűnösségre is kiterjedő vallomás komoly  enyhítő körülmény lehet. A legkorábban "esetleg" november 6-án  születhet ítélet az ügyben.  

A Borsod megyei bíróság májusban, első fokon életfogytiglani  fegyházbüntetésre ítélte a másodrendű vádlottat (a kislány apját).  Öten 15 év fegyházbüntetést kaptak (köztük a kislány anyja és egyik  bátyja), a két fiatalkorú vádlottra pedig 10 év, fiatalkorúak  börtönében letöltendő börtönbüntetést szabtak ki. Valamennyi vádlott  fellebbezett a döntés ellen.

Olvasóink írták

 • 20. meir 2009. október 29. 01:37
  „moderálva”
 • 19. meir 2009. október 28. 15:40
  „Emberek!!
  most azthiszem egyeterthetunk valamiben!!!
  Szerintem ilyen esteknel ujra felkellene allitani a Kisfoghaz-(Bpesti Gyujto)-udvaran <moderálva>!!!!!”
 • 18. Jandex 2009. október 28. 13:24
  „Itt még az is ki fog derülni,hogy a lányai lincselték meg Szögi Tanár Urat,a sok <moderálva> csak meg akarta védeni!!! :(((((((”
 • 17. Jandex 2009. október 28. 13:17
  „Éljen a Magyar "Igazság"szolgáltatás!:((((((((((((((”
 • 16. janika 2009. október 28. 12:59
  „Bohóckodás magas foka?”
 • 15. imre1964 2009. október 28. 10:30
  „Itt is bevezethetnék a kivégzést csak akkor üres lenne a "tisztelt ház"”
 • 14. gamergabor 2009. október 28. 09:57
  „kevés vagy életfogytiglan és jóviselet miatt 500év.
  esetleg kivinni őket amcsiba oylan börtönbe ahol van kivégzés :)”
 • 13. LAZA 2009. október 28. 09:16
  „Nézem reggel az egyik kereskedelmi csatornát.Általában nem ezeket nézem de a beharangozóban a störnyü gyilkosság a téma.Megvárom. Bár csak ne tettem volna mert akkor korán reggel nem dühítem fel magamat.
  A téma taglalása(kb.10perc)nem mmás mint az elsőrendü vádlott ("véletlenül" elfogot)levele b.nejéhez amelyben saját és k.neje ártatlanságát hangsulyozza!Nos erről beszélget valami riporter féleség az ügyvédjükkel!
  IGEN!
  Ne tévesszen meg senkit az életfogytig és a hosszú évtizedekre kiszabott elsőfokú itéletek!
  Ártatlanok! Mindössze egy pofon csattant el(az ügyvéd szerint)
  Szó sem volt negyven perces rúgdósásról ütlegekésről mindösszesen három percig tartott az attak.
  és az ügyvéd csak mondja és mondja mondhatja a teljesen nyilvánvaló hazugságait de szerencsére most jókór jön a máskor annyira utált reklám és igy a riporterecske is kénytelen kell közbeavatkozni!”
 • 12. varpeter 2009. október 27. 21:07
  „moderálva durva”
 • 11. kivagyokén 2009. október 27. 19:52
  „Ki lettem moderálva a munkagépes javaslatommal. Hol itt a szabad véleménnyilvánítás joga?! Ja bocs. Ha van időm, nekem minden nyáron újra kell barnulnom....”
 • 10. csonti0913 2009. október 27. 19:34
  „tegnap este a kékfényben mondták hogy egy rab napi tartása 9000Ft. egy kórházban fekvő beteg napi 2500Ft. én mint dolgozó és ezáltal adózó javaslom fordítsuk meg az összegeket. az ügyhöz meg annyit hogy a TV-ben mutatott helyszíni eljárás alapján ezek az "emberek" olyanok mint a ma született bárány! ez csak öngyilkosság leheteett”
 • 9. dokitomi 2009. október 27. 18:49
  „moderálva”
 • 8. stug 2009. október 27. 18:33
  „Valami halivúdi történetet akarnak belőle kreálni. Nem veszik tudomásul, hogy a két nép kapcsolatában ez az eset a vízválasztó. Ebből nem lehet jól kijönni, és minél többet simliskednek, annál szarabb lesz. Ennyire senki sem hülye.”
 • 7. imre1964 2009. október 27. 18:22
  „Kár őket etetni 10-évig azt is mi fizessük.
  <moderálva> ezeknek a semmirekelőknek.
  Élősködő banda”
 • 6. kivagyokén 2009. október 27. 17:52
  „moderálva durva”
 • 5. varpeter 2009. október 27. 17:48
  „moderálva durva”
 • 4. bogote 2009. október 27. 17:42
  „<moderálva> Életért életet. Valóban , mi van a Cosma üggyel? Gyanusan nagy a hallgatás!”
 • 3. jánosi 2009. október 27. 16:45
  „Felfüggesztést kapjanak ! ott a helyszínen, akkor a többi is tanul belőle .......”
 • 2. fióka 2009. október 27. 14:14
  „PrettyWoman 2009.10.27. 10:59--->nem maximum kell ide <moderálva> ugyanis több tíz milliónkba kerül egy életfogytigos fentartása ami valójában nem is életfogytiglan max 25 év de ennél jóval hamarabb szabadulnak jó magaviseletért.”
 • 1. PrettyWoman 2009. október 27. 10:59
  „Remélem, a maximumot szabják ki rájuk. Apropó. A Cozma-ügyben is igen nagy a csend. Pár hete azt lehetett hallani, hogy ó már mindent tudnak a nyomozók, mégis olyan csend van. Hallgatnak nagyokat. Szerintem meg semmit se tudnak, ez a gond. Legalábbis bizonyítani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: családok százezrei kerülhetnek padlóra, ha megemelik a gáz árát

Fidesz szerint családok százezreit fogja padlóra küldeni, ha 2010 elején a kormány brutális módon megemeli a gáz árát. Tovább olvasom