Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Helyettes szülőket keresnek

A Soproni Gyermekjóléti Központ helyettes szülőket keres. A központ a családokat és gyermekeket segítő szolgáltatás kiépítését és működtetését tervezi.
Annyira megfogyatkozott a helyettes szülők száma Sopronban, hogy a gyermekjóléti központ toborzókampányba kezdett. Előfordulhat ugyanis, hogy a gyermekek napi ellátását a szülők nem tudják biztosítani. Ilyen lehet például egy rendkívüli külföldi út, váratlan tragédia vagy egészségügyi probléma. A helyettes szülő intézményét azért hozták létre, hogy a gyermekek ezen idő alatt ne kerüljenek intézetbe. A szolgáltatás előnye, hogy a bajba jutottak – ha idegenbe is, de – családokba kerülnek. Jelenleg két család vállalja a vér szerinti szülők ideiglenes pótlását.
Tengerdi Antal, a központ igazgatója azt mondja, a helyettes szülőket nem az anyagi haszon vezérli, hiszen havonta 13 ezer forint juttatást kaphatnak.

– Tudni kell, a gondozást a vér szerinti szülő kérheti, és legfeljebb egy évig tarthat – tette hozzá az igazgató. – A toborzással olyanokat szeretnénk megnyerni, akik önzetlenül vállalnák el ezt a feladatot. Az év végig várjuk azok jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek magukban. A csecsemőktől egészen a kamaszkorig akadnak nehéz sorsú gyermekek. A helyettes szülők pedig előzetesen eldönthetik, hogy melyik korosztályt szeretnék ideiglenesen családjukba fogadni.
Helyettes szülő bárki lehet, fontos kikötés ugyanakkor, hogy rendelkezzen erkölcsi bizonyítvánnyal. A jelentkezőknél először környezettanulmányt végeznek el, ezt követi egy 28 órás döntéselőkészítő tréning, aminek a befejezéseként kell a konkrét feladatra vállalkozni. Majd legvégül egy 22 órás tanfolyam következik. Ezen alkalmakkor felkészítik és szűrik is a résztvevőket. A központ mintegy egymillió forintból szeretné a képzést megvalósítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kártyák természetes anyagokból

Tovább olvasom