Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Hejková: Csapattá kell érni

Második Euroliga-mérkőzését is elveszítette az MKB-Euroleasing Sopron nyáron alaposan megerősödött női kosárlabdacsapata. A zöld-sárgák hazai pályán maradtak alul az orosz Jekatyerinburggal szemben – nem kis csalódást okozva szurkolóiknak.

kosárlabda

„ Úgy érzem, a két palánk alatt veszítettük el a mérkőzést – mondta a soproni csapat edzője, Natalia Hejková. – Támadásban közelről sok, ezen a szinten ziccernek mondható helyzetet hagytak ki a játékosok, védekezésben pedig Batkovicot és Zakaluzsnaját nem sikerült megfogni. A sok rossz közeli dobás mellett még a védekezésbeli egyéni hibák miatt vesztettünk. Ha pedig jön egy egyéni hiba védekezésben, akkor ez csapatszinten is borul. Hozzá kell tennem, ezeket a hibákat remekül használták ki az orosz csapat játékosai, a kritikus, kiélezett pillanatokban rendre ők voltak a pontosabbak. Hozzá kell tennem, ez a Jekatyerinburg azért nem névtelen kezdő kosarasok gyülekezete volt. Játsszanak bármilyen neves játékosok is nálunk, a miénk azért egy elég fiatal társaság. Az oroszoknál sokkal több volt a nagyobb nemzetközi tapasztalattal rendelkező kosárlabdázó, s ez is sokat számított a kritikus pillanatokban.”
Két válogatott játékos, Eördögh Edit és a palánk alatti harcban talán hasznos, kemény, erőszakos Horváth Zsófia végig a kispadon ült.
„ Ami Eördöghöt illeti, betegsége után kezd feljönni, de fokozatosan kell visszanyernie a formáját. Horváth Zsófival kapcsolatban türelemre van szükség, úgy gondolom, eljön majd az ő ideje is. Az a gond, hogy a brnói után ez volt a második erős, nehéz mérkőzésünk, s a hibáink, gyengeségeink ezeken jönnek ki, mutatkoznak meg igazán, ráadásul stressz, nyomás, győzelmi kényszer alatt játszottak a lányok. Csapattá kell érni, s ez most van folyamatban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önként vagy kényszerítve

A szegedi egyetemista lány rezsijét fedezi azzal, hogy testét áruba bocsátja. A legtöbb prostituált… Tovább olvasom