Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Hegyeshalom: új rendelők, megkezdett beruházások

A korábbi orvosi, illetve fogorvosi rendelő privatizálásából befolyt összeg révén kezdték meg az idén Hegyeshalomban a Pozsonyi utcai egészségház felújítását. Az átalakítás eredményeként új betegvárót, kartonozó-fizikoterápiás kezelő helyiséget, valamint új orvosi rendelőt adtak át nemrégiben.
Mindezzel együtt megoldották az épület külső szigetelését, az akadálymentesítést, a személyzeti öltöző és a mozgássérült páciensek által is igénybe vehető vizesblokk kialakítását. Összességében a 217 négyzetméteres alapterületből 74–74-en fogorvosi, illetve orvosi, 69 négyzetméteren pedig gyermekorvosi ellátásra nyílik ezentúl lehetőség. Az átalakítás költségeit a privatizációs bevételek mellett pályázati és önkormányzati forrásból fedezték.
Nagy munkák folytak az elmúlt hónapokban a helyi általános iskolában, melynek során megújult a teljes vizesblokk-

rendszer. A szerkezetet a bejövő csatlakozó nyomóvezetéktől a kimenő szennyvízcsatornáig teljesen kicserélték. Folytatódott a külső nyílászárók korábban megkezdett korszerűsítése – a tanoda 87 új ablakkal és három bejárati ajtóval büszkélkedhet már. A hátsó bejáratnál megoldották az akadálymentesítést, és kicserélték a két elavult kazánt. Három tanteremben új parkettát, másik két helyiségben pedig új műanyag borítást raktak le.
Hegyeshalomban megszépült a kisiskola homlokzata is.
Napjainkban zajlik a szennyvíztisztító telep rekonstrukciója, amihez nettó 118 millió forintos pályázati pénzt nyert a község.
Az átépítés megkezdődött, a munkaterületet átadták a kivitelezőnek. A beruházó megkezdhette a leendő logisztikai park villamosenergia-ellátását biztosító hálózat kiépítését, kijelölték az első csarnok helyét, és megkezdődtek a földmunkák is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázadás a beteges nőkép ellen

Soma Mamagésa új oldaláról mutatkozik meg: a reklámfilmekben és a kifutókon látható idealizált… Tovább olvasom