Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Hegyeshalmi királyok, zajos sikerrel

Hegyeshalomban a helyi és környékbeli fiatalokból álló művészeti csoport augusztus 19-én zajos sikerrel a Stettni-tónál mutatta be Szörényi Levente–Bródy János István, a király című rockoperáját Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján. A rockopera két évtizede tartó népszerűsége mondanivalója időszerűségével magyarázható.
A hegyeshalmi fiatalok óriási, bátor vállalkozása kapcsán egyrészt István helyes döntését lehet ünnepelni, melynek eredménye a magyarság fennmaradása Európában, másrészt a mű bemutatásával egy nemes tradíció folytatását is.
Komoly szervezőmunkát jelentett a közel egy éve tartó előkészület Iváncsics Ferenc rendezőnek és a kivitelezésben közreműködő segítőknek: Leszkovics Katalinnak, Márczis Péternek, Domokos Attilának, Andrássy Dénesnek, Andrásssy Líviának, Mészáros Tibornak, Takács Krisztinának, Mészáros Katalinnak, Anghelyi Mónikának, Kondor Ritának és Ludván Istvánnénak. Idejüket sem ők, sem a szereplők, a táncosok és énekesek nem sajnálták, hétről hétre összejöttek próbálni, tanácskozni és örülni, hogy egyre nő a bemutatót anyagilag támogatók száma.
A bemutató estéjén hatalmas, várakozással teli tömeg gyűlt össze a tó partján. Ötletesek voltak a díszletek, jelmezek, s a hang- és fénytechnikusok egyaránt kitettek magukért. A tóparton mindenütt tisztán lehetett hallani az énekeseket és a kivetítőn a színpadtól távolabbra szorulók is követhették az előadást. Csodálatos volt. Ütemes, nagy tapssal és üdvrivalgással ünnepelték, köszöntötték e páratlan élményt nyújtó szereplőket: Világi Zoltánt, Heiter Brigittát, Snóbli Zitát, Téringer Tamást, Stuthné Salzer Erikát, Bea Attilát, Stuth Istvánt, Salzer Gézát, Fehér „Kokas” Tamást, Dubi Katalint, Kutassy Adriennt, Ocskay Juliannát, Máté Tamást, Fekete Dávidot, Bors Dánielt, Szabó Andrást, Snóbl Zoltánt, Szabó Richárdot, a 40 fős tánckart, statisztákat, a Hegyeshalmi Kulturális Egyesület Liszt Ferenc Vegyeskarát és a bezenyei Jorgován Vegyeskart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogi tanácsadás

Győr. A Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete hivatalos helyiségében (Árpád út 44.) ma délután 3 és 4… Tovább olvasom