Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Hédervár az utánpótlásért

Van, ahol nincs igény, hogy a gyerekek az országos utánpótlásprogramba kapcsolódva futballozzanak, de akad olyan település is megyénkben, ahol úgy gondolják, a Bozsik-akadémia rendezvényei mellett további tornákat is kell rendezni.

Labdarúgás

Héderváron a szülők és a gyerekekkel foglalkozó edzők kezdeményezésére szerveztek hétvégén utánpótlás-labdarúgótornát. A lelkes segítőknek köszönhetően 135 fiatal húzott futballcsukát, a környék két települése mellett a megyeszékhelyről is érkeztek labdarúgó-palánták. A Hédervári KSE mellett a darnózseli és az ásványrárói általános iskola, valamint a Mosonmagyaróvári TE, az Integrál-DAC és az Üstökös FC futballcsapatai vettek részt a viadalon.
A torna szervezői szerint remek kezdeményezés a Bozsik-akadémia, de ennél több lehetőséget kell adni a gyerekeknek, hogy ne csak edzésen, hanem versenykörülmények között, több tétmérkőzésen is szerepelhessenek. Ezért volt szükség például a hédervári tornára, amely költségeit a szülők és önzetlen támogatók állták. Véleményük szerint főként a 13 éveseknek – akik már „kiöregedtek” a programból – ez jó alkalom a versenyzésre.
Botos Antal, a Bozsik-akadémia megyei instruktora nem hallott a hédervári kezdeményezésről.
„ Ennek ellenére úgy gondolom, ez egy jó dolog. Örülök, hogy Héderváron a program mellett is foglalkoznak az utánpótlással. Többször is felvetettem, hogy tegyük kötelezővé az U13-as együttesek szerepeltetését a megyei bajnokságokban, ugyanis ez az a korosztály, amelynek tagjai, ha futballozni akarnak, jelenleg kénytelenek a 15 éves serdülők közt játszani, s ez fejlődésük szempontjából egyáltalán nem megfelelő. Anyagiakra hivatkozva ezt azonban nem szavazták meg a megyei csapatok képviselői, pedig a program keretében három-négy település versenyeztetne egy együttest, így a költségek is elfogadhatóak maradnának.”
Az instruktor szerint több ilyen pozitív példára lenne szükség, hogy a programban részt vevők, a megyei válogatottak kiválasztás után se érezzék, hogy a továbbiakban már nincs rájuk szükség.
„ Természetesen, ha igénylik, a közösségek szakmai segítségünkre továbbra is számíthatnak, akkor is, ha már a program a tehetségesebb játékosok kiválasztásánál tart. Jelenleg is ez a helyzet, szombaton 11 órakor Győrladaméron rendezzük az OTP–Mol Bozsik Labdarúgó Akadémia 8–9–10–11 évesek régiós megyeválogatott tornáját. Itt Győr-Moson-Sopron mellett Vas és Zala megye fiatal futballistáiból alakítják ki a szakemberek a nyugati régió válogatottját. A két megyei instruktor, Török Péter és Prei- singer Sándor mellett a gyerekek több neves egykori labdarúgóval, köztük Palotai Károllyal, Póczik Józseffel, Hannich Péterrel személyesen is találkozhatnak. Az esemény rangját emeli, hogy a helyszínt biztosító település vezetője meghívta a környék, vagyis a Szigetköz több polgármesterét is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klonkai László: A padlóról is fel kell állni

Klonkai László statisztikus, a KSH nyugalmazott Csongrád megyei igazgatója Lee Iacocca Egy menedzser… Tovább olvasom