Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Hazudik, aki hazugnak nevezi az amerikai elnököt

Hazudik, aki azzal vádolja az amerikai elnököt, hogy nem mondott igazat az iraki háború megindításakor. A konzervatív kutatóintézetben tartott előadásában Cheney azzal érvelt, hogy nem Washingtonnak kell bizonyítania, hogy Szaddámnak tömegpusztító fegyverei és al-kaidás kapcsolatai voltak.
Nincs helye az amerikai politikai életben - még kevésbé a szenátusban - az olyan sugalmazásoknak, miszerint hamis premisszák alapján küldtünk derék amerikaiakat háborúba - Dick Cheney, az Egyesült Államok alelnöke fogalmazott így abban a hosszú beszédben, amelyet az American Enterprise Institute-ban mondott.

A konzervatív kutatóintézetben tartott előadásában Cheney azzal érvelt, hogy nem Washingtonnak kell bizonyítania, hogy Szaddámnak tömegpusztító fegyverei és al-kaidás kapcsolatai voltak, hanem Szaddámnak kellett volna bizonyítania az ellenkezőjét. Az amerikai alelnök ismét elutasította a gyors csapatkivonást Irakból. Szerinte ez veszélyes illúzió, amely az Egyesült Államok jövőbeni biztonságát is fenyegetné. Akik ezt szorgalmazzák - mondta Cheney -, azoknak fel kellene tenniük önmaguknak a kérdést, hogy vajon jobb, vagy rosszabb lenne az Egyesült Államoknak, és a világnak is, ha Zarkavi, bin Laden, vagy Zavahiri lenne az úr Irakban!?

Nem arról van szó, hogy ne lehetne megvitatni, vagy felülbírálni az elnök és a kongresszus néhány évvel ezelőtti döntését, hanem arról, hogy azt nem szabad sugalmazni, hogy az elnök, vagy kormányának bármely tagja szándékosan félrevezette volna az amerikai népet az iraki háború ügyében - bírálta a háború bírálóit Dick Cheney alelnök.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

McConaughey a legszexisebb

A People magazin idén is elkészítette a világ legszexisebb embereit felsorakoztató összeállítást. Tovább olvasom