Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Házszabályt módosítana a Fidesz a főösszegek átírhatósága ügyében

A költségvetésről szóló törvényjavaslat tárgyalása során a büdzsé egyenlegére, illetve a fejezetek bevételi és kiadási főösszegére – a kormány által benyújtott zárószavazás előtti módosító javaslat kivételével – kizárólag a költségvetési bizottság nyújthat be módosító javaslatot - ezzel javasolja kiegészíteni az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló országgyűlési határozatot a fideszes Rogán Antal.
A kormánypárti frakcióvezető indoklása szerint javaslatának célja, hogy a házszabály rendelkezései összhangban legyenek a gazdasági stabilitásról szóló jogszabállyal. Ez - a parlament szeptember 24-i döntése nyomán - biztosítja annak lehetőségét, hogy a kormány kivételes esetben akár a főösszegek módosítását tartalmazó zárószavazás előtti módosító javaslatot is benyújtson a parlamentnek, ha a főszámok elfogadása után a kabinetnek olyan nemzetközi kötelezettségei keletkeznek, amelyeket köteles átvezetni a költségvetési törvényjavaslaton is, illetve ha az Alkotmánybíróság, az európai uniós vagy más bíróság döntéséből olyan fizetési kötelezettség fakad, amelyre az elfogadott kiadási főösszegek nem biztosítanak fedezetet.

Az Országgyűlés július 12-én fogadta el a jövő évi költségvetés főszámait. A büdzsé módosító javaslatainak szavazását szeptember 17-re tervezték, de a Fidesz-frakció javaslatára a parlament elhalasztotta a határozathozatalt.

Olvasóink írták

  • 3. zakarias3 2012. október 28. 20:29
    „Undorító egy banda!”
  • 2. dödike 2012. október 28. 10:57
    „Magyarul :A számokkal ugy játszunk ahogy nekünk tetszik,azok nem szólnak vissza.”
  • 1. pozdorja 2012. október 27. 13:18
    „A FIDESZ vezetésű kormány sosem sérti meg a törvényt. Ha mégis így lenne, akkor módosítják azt. Nevetségesek és amint látszik inkompetensek is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: az adósság elleni harc harmadik része következik

1956 önkormányzattól 612 milliárd forint adósságot vesz át az állam. A miniszterelnök szerint az egész önkormányzati rendszert át kell alakítani, hogy elkerülhetők legyenek az újabb adósságok. Tovább olvasom