Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Házi őrizetben marad az Egészségügyi Holding vezérigazgatója

Meghosszabbították az EH Zrt. hűtlen kezeléssel gyanúsított volt vezérigazgatójának májusban elrendelt házi őrizetét szeptember 4-ig.
Meghosszabbította az Egészségügyi Holding (EH) Zrt. hűtlen kezeléssel gyanúsított volt vezérigazgatójának májusban elrendelt házi őrizetét szeptember 4-ig a Nyíregyházi Városi Bíróság.

Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnökhelyettese, szóvivője kedden az MTI-nek elmondta: az elsőfokú bíróság végzése ellen fellebbezést jelentett be K. Zoltán Tamás ügyvédje, a gyanúsított házi őrizetének részleges feloldására tett indítványát azonban elutasította a törvényszék.

A kérelem benyújtásáig olyan körülmény nem merült fel, amely a korábbi döntés megváltoztatását tenné szükségessé - indokolta a törvényszék jogerős végzését a szóvivő.

Kiss Zoltán Tamást, a négy szabolcsi kórházat működtető holding korábbi vezérigazgatóját február 7-én vette őrizetbe a rendőrség. A bíróság február 10-én meghozott végzésével egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével gyanúsított intézményvezetőt. Márciusban a városi bíróság - a megyei főügyészség indítványára - két hónappal meghosszabbította Kiss Zoltán Tamás előzetes letartóztatását.

A volt holdingvezér előzetes fogva tartását májusban szüntette meg a Nyíregyházi Törvényszék, egyben elrendelte a gyanúsított házi őrizetét. Az eljárás alatt az Egészségügyi Holding Zrt. élére másik vezetőt neveztek ki, mivel az államosítással formailag megszűnt Kiss Zoltán Tamás tisztsége.

A februárban megindított nyomozás eredetileg a holding két közbeszerzési eljárását érintette: a gyanú szerint egy vezérlési-irányítási számítógépes program, illetve egy automata gyógyszerelő rendszer beszerzéséhez kötődően történtek szabálytalanságok.

A nyomozás emellett további szabálytalanságokat tárt fel: a volt vezérigazgató az egyik személyi asszisztensét egyéni vállalkozóként és munkaszerződéssel is alkalmazta ugyanarra a munkakörre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pécsi lövöldözés: jogerősen életfogytiglant kapott Gere Ákos

Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a 2009-es pécsi egyetemi lövöldözés vádlottját… Tovább olvasom