Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Házi őrizetbe került Tasnádi Péter

Megszüntették Tasnádi Péter előzetes letartóztatását, a több bűncselekménnyel vádolt vállalkozót házi őrizetbe helyezte a bíróság. A Fővárosi Bíróság ma döntött Tasnádi előzetes letartóztatásának megszüntetéséről, azzal az üggyel kapcsolatban, melyben súlyos testi sértéssel, illetve gyilkosságra való felbujtással vádolják.
A mai tárgyalásra beidézett tanúk vallomásai nem tudták alátámasztani az ügyészség vádjait, egyik tanú sem tudta megerősíteni, hogy a vállalkozó elkövette a bűncselekményeket, mivel vádolják. A vállalkozót 2002-ben 4 és fél évre ítélték adócsalásért, önbíráskodásért, valamint súlyos testi sértésért. Ezt a négy évet Tasnádi le is töltötte, közben, illetve utána azonban újabb bűncselekmények miatt indultak ellene eljárások. 2003-ban - miközben előzetes letartóztatását töltötte - a büntetőügyeken túl, több polgári pere is folyamatban volt, jórészt anyósával szemben.

A gyanú szerint az egyik per megnyerése érdekében egy, a börtönből titokban kijutatott levélben arra utasította egyik emberét Tasnádi, hogy sósavval öntesse le akkori anyósát. Negyedmilliárdos adócsalás vádjával indult büntetőpere felmentéssel zárult; a Fővárosi Bíróságon felbujtóként elkövetett emberölés előkészülete és életveszélyt okozó testi sértés miatt van folyamatban jelenleg vele szemben eljárás. Tasnádit június elején nyilvánította korlátozottan beszámíthatónak a Pest Megyei Bíróság, olyan orvosszakértői dokumentumok alapján, mely szerint a férfi agysorvadásban szenved, s cselekvőképessége már akkor is részleges volt, mikor a vádiratban szereplő bűncselekményeket elkövette. Vezető védője, Zamecsnik Péter per-újrafelvételi kérelemmel fordult a bírósághoz, ugyanakkor kezdeményezte védence előzetes letartóztatásának házi őrizetre változtatását, mivel nem állnak fenn olyan körülmények, melyek az ügy kimenetelét befolyásolhatnák. A ma egész délelőtt tartó tárgyalás után a bíróság elfogadta a védő álláspontját, s házi őrizetre változtatta Tasnádi előzetes letartóztatását.

Tasnádi vádlott társainak védője, Thaisz Andrea kezdeményezte Tasnádi igazságügyi megfigyelő-intézeti kényszerelhelyezését, mivel szerinte a vádlott hajlamos az öngyilkosságra. Tasnádi vezető ügyvédje, Zamecsnik ugyanakkor fegyelmi eljárást kezdeményezett Thaisz ellen, ügyvédi titoksértés miatt, mert a Tasnádi elmeállapotát vázoló elmeorvosi szakvéleménnyel szerinte kolléganője visszaélt, mikor az abban foglaltakra hivatkozva kérte a kényszerintézkedést. A bíróság egyébként Tasnádi intézeti elhelyezését elutasította, mivel azt ügyvéd nem, csak a bíróság indítványozhatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mártírságra bíztat bin Laden egy most előkerült videón

Ismét egy olyan videó került az internetre, amelyen Oszama bin Laden beszédet mond. Az al-Kaida… Tovább olvasom