Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Házi bombával siklattak ki egy vonatot Oroszországban

Házilag készített szerkezettel előidézett robbantás okozta a Moszkvából Szentpétervárra tartó 166. számú Nyevszkij Expressz hétfő esti kisiklását - erősítette meg hivatalos közleményben kedden reggel az orosz vasút.
A baleset pillanatában a 166. számú Nyevszkij Expressz mintegy 180 kilométeres sebességgel haladt, s a kedd hajnali adatok szerint több mint 140 utast szállított. A kisiklás lehetséges okaként mind a vasúttársaság, mind a rendvédelmi szervek forrásai robbanást említettek azzal, hogy a szerelvény 9. vagonja alatt robbanás okozta tölcsért találtak.

Az útvonalon néhány órára teljesen leállt a forgalom, mivel az ellentétes irányba haladó sínpár is megsérült, később azonban az egyetlen kis kitérőtől eltekintve nyílegyenes pályán a baleset pillanatában haladó mind a 21 szerelvény elindult, hogy kerülő úton jusson célba mintegy 4-8 óra késéssel. A kisiklott vonat utasait Malaja Viserából autóbuszokon vitték Szentpétervárra.

A helyi idő szerint este 9 óra után bekövetkezett baleset helyszínén éjjel fél kettőkor megkezdték az egyik sínpár helyreállítását. A vonat sértetlen utasait hajnali három órára autóbuszokon eljuttatták Szentpétervárra.

A kedd reggeli közlemény szerint a robbanás mintegy 800 méternyi sínben és hálózati berendezésben tett kárt. A korábbi híreknek némileg ellentmondó hivatalos közlemény szerint a baleset helyszínéhez legközelebb eső település, Malaja Visera kis kórházában kedden reggel 25 ember volt, néhány sérültet a szentpétervári vasutas kórházba szállítottak.

Az Interfax orosz hírügynökségnek a kórházakból szerzett értesülése szerint Malaja Viserrában 16 személyt ápolnak, köztük egy 12, és egy 15 éves gyereket. A kórházba szállított személyek között két külföldi volt - állampolgárságuk ismeretlen - de az éjszaka már mindkettőjüket kiengedték. Összesen mintegy 60 ember sérült meg kisebb-nagyobb mértékben, három utast kritikus állapotban Novgorodba vittek, s a szentpétervári vasutas kórházban kedden reggel mintegy 30 sérültet ápoltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngondoskodási stratégiák a nyugdíjra gondolva

Egyre népszerűbbek az egész élettartamra vonatkozó összetettebb befektetési stratégiák – a… Tovább olvasom