Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Hazautaznak Bejrútba a Malév-ikrek

Folytatás az 1. oldalról.

A boldogság mellett azért voltak szomorúak a bejrútiak, mert a magyar–libanoni állampolgár anyuka, Kánnaán Mazsida édesanyja és nagyszülei itt maradnak.
A légitársaság kommunikációs vezetője, Németh Krisztina és a várandós anyát július 24-én Magyarországra szállító Boeing–737-es kapitánya, Hubbes György tegnap délután adták át a mai bejrúti járatra szóló repülőjegyeket Mazsidának és gyermekeinek. A találkozón a Kisalföld is jelen volt.
„ Rémálom volt, ami otthon történt júliusban, s először úgy volt, hogy nem is jöhetek el. Magyar származású anyukám és nagyszüleim itthon aggódtak értünk.”
– Most nagyon örülök és köszönök mindent azoknak, akik elhárították az akadályokat az elől, hogy ide jöhessek, s Magyarországon szüljem meg gyermekeimet. Soha nem fogom elfelejteni – mondta boldogan Mazsida, majd gyorsan hozzátette:
– A férjem még nem is látta a kicsiket, Mayát, akit a légitársaságról Malévkának nevezünk, ugyanis ő született először, s testvérét, Melissát.
A várandós asszonyt szállító Hubbes György kapitány állította, nem volt rendkívüli a feladata.
– Nagy örömmel teljesítettem az utat, nyugodt voltam, hiszen két orvos is volt a fedélzeten. Egyikük a Baptista Szeretetszolgálaté, a másik az első tiszt kollégám, aki eredetileg orvos. De a légi utaskísérők is ki vannak képezve a szülés levezetésére. Igazából abban van kockázat, ha valami komplikáció lép fel, s a legrövidebb időn belül le kell szállni. Örülök, hogy én voltam az a szerencsés, aki ebbe véletlenül belecsöppentem – mondta lapunknak Hubbes kapitány.
A légitársaság kommunikációs vezetője is utazik ma Bejrútba.
– Mazsida családján kívül izraeli és libanoni gyerekeket is üdültettünk a válság kirobbanása után a fővárosi önkormányzattal és a szeretetszolgálattal együttműködve. Amint hallottam, érkezésünkkor az a húsz libanoni diák is ott lesz, akik itt voltak Magyarországon, s rajzokat készítettek emlékeikről. Azokból készítenek kiállítást, mi pedig kiválasztjuk, hogy melyik a legjobb alkotás – vetítette előre a libanoni programot Németh Krisztina.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felügyelők elemezték

a szabálysértéseket

Az útfelügyeleti szabálysértésekkel kapcsolatos eljárások, a kerékbilincselés és… Tovább olvasom