Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Hazajöttek a megyei rendőrök

Folytatás az 1. oldalról.

Gorgosilits Fábián elmondta, a tegnap hazaérkezett század tagjaival mindennapjainkban az utcán bármikor találkozhatunk, részben közlekedési, részben közrendészeti feladataik ellátása során. A főkapitányságnak ugyanis nincs külön személyi állománya a budapestihez hasonló helyzetekre, ezért rendőreink a tömegrendezvények biztosítására, a tömeges rendbontások megfékezésére előre megtervezett rendszeres csapatszolgálati kiképzésen vesznek részt.
– Bár a tanulás során ezeket a feladatokat mindenkinek el kell sajátítania, a készségek szinten tartása érdekében szükség van a rendszeres gyakorlásra – tette hozzá.
Mint az ezredestől megtudtuk, a két óra pihenővel, két óra készenléttel és két óra aktív járőrszolgálattal járó időbeosztás mindenki szervezetét megviseli, az ilyen éles helyzetekben pedig pihenni sem tud nyugodtan az ember.
Az állományon valóban látszott a fáradtság, mégis jókedvvel sorakoztak fel a vendéglő parkolójában. Vezetőjük, Milus Gábor főhadnagy a Győr-Moson-Sopron Megyei Ideiglenesen Működő Csapatszolgálati Század parancsnoka elmondta, éves ütemterv szerinti kiképzési terv alapján tartják szinten készségeiket.
Szerdán hajnali két órakor kapták a riasztást. Ez már senkit sem ért teljesen váratlanul, még akkor sem, ha előzetesen egy későbbi időpontot jelöltek meg a csapat

összevonására.
Rendőreink a Parlament előtt a Kossuth téren, a Magyar Rádiónál a Bródy Sándor utcában és a Magyar Televíziónál a Szabadság téren teljesítettek szolgálatot. Harci helyzetbe az állomány nem került, területzárási, biztosítási, mozgó járőri feladatokat, kordonszolgálatot láttak el. Az első napok tanulságai alapján a tömegoszlatási teendőket a megfelelő biztonsági felszereléssel rendelkező Rendészeti Biztonsági Szolgálat végezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyezászló és közösségi ház

Ünnepi szentmise keretében holnap délután egy órakor veszi át Vág a megyei önkormányzattól kapott… Tovább olvasom