Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Havazás - a 86-oson figyelmeztetik a kamionokat

A kamionterminálokon, illetve az úton figyelmeztetik azonban a kamionokat, mert félő, hogy egyetlen nagyobb jármű megcsúszása is újra megbénítja a forgalmat.


86-os: a kamionokat figyelmeztetik

A legfrissebb hírek szerint a 86-oson ismét járhatnak a személyautók, a rendőrség legalábbis a zárlatot feloldva, ráengedi őket a főútra Győr-Moson-Sopron megyében. A kamionterminálokon, illetve az úton figyelmeztetik azonban a kamionokat, mert félő, hogy egyetlen nagyobb jármű megcsúszása is újra megbénítja a forgalmat.

Járhatatlan a 86-os főút

A megyei rendőrkapitányság tájékoztatása szerint szombat kora délutánra gyakorlatilag járhatatlanná vált a 86-os főút - leginkább Zala megye térségében. Éppen ezért már Győr-Moson-Sopron megyében lezárták a rendőrök az utat, ezért aki teheti, kerülje el a 86-ost, vagy keressen kerülőútvonalat.

Az elterelés addig tart, amíg a főutat nem tudják megtiszítani a 
hótól, amint feloldják a zárlatot, azonnal jelezzük.

Járhatatlan a 86-os Vasban és Zalában

A havazás miatt Vas megyében nehezen járható a 86-os főút Körmend térségében; a 76-os főúton Katafa térségében elakadt kamionok miatt nem lehet közlekedni.

A havazás miatt Vas megyében nehezen járható a 86-os főút Körmend térségében; a 76-os főút Katafa térségében elakadt kamionok miatt járhatatlan - közölte az MTI-vel szombaton a Magyar Közút Kht. Észak-Dunántúli Regionális Főmérnökségének diszpécserszolgálata.

A megye egész területén jelenleg is intenzíven havazik, eddig 3-8 centiméternyi friss hó hullott, a főutak hókásásak, a mellékutak pedig havasak, csúszósak - tájékoztatott Juhász Judit ügyeletes.

Az ügyeletes elmondása szerint a feltorlódott kamionok okoznak gondokat Szombathely térségében a körgyűrűnél és a 74-es főúton Vasvár belterületén is.

Korábban - Járhatatlan a 86-os főút Zalában

A szombat reggel indult havazás miatt járhatatlanná vált a 86-os főút Zalában, előbb elterelték a forgalmat, később lezárták a főutat.


A szombat reggel indult havazás miatt járhatatlanná vált a 86-os főút Zalában, ezért elterelik a forgalmat - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t. A Vas megyei rendőrség később arról számolt be, hogy egy kamionbaleset miatt Zalalövő térségében a főutat lezárták.

Salamon Róbert alezredes, a Zala megyei főkapitányság sajtóreferense közölte: a főút Lenti és Zalalövő közötti szakasza az időjárási körülmények miatt nem járható. A rendőrség a forgalmat Zalalövőnél és Lentinél egyaránt Zalaegerszeg irányába tereli.

Szalai Ferenc alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense később arról tájékoztatta az MTI-t, hogy kamionbaleset miatt délelőtt 11 órakor Zalalövő térségében lezárta a 86-os számú főutat a Zala megyei főkapitányság.

A Körmendi Rendőrkapitányság a Zalalövő felé tartó kamionforgalmat a körmendi benzinkútnál és a Szarvas Csárdánál lévő kamionparkolóba tereli. Szombathelyen a Rédics felé tartó kamionforgalmat a hipermarket előtt a négysávos elkerülő út külső forgalmi sávjában a zalai mentés idejére megállítják, ezért jelentős torlódás várható.

Olvasóink írták

 • 10. lolita 2009. december 20. 23:43
  „Nem a hoval van gond hanem annak eltakaritasaval mint ahogy mas orszagokban is felvannak keszülve az illetekesek,nem ugy mint Magyarorszag ! Minden evben ugyanaz problemak tehat szarnak az egeszre.Persze hogy több auto van az utakon az ünnepek veget,föleg mikor nyari gumival megy elötted es ide oda csuszkal nem kellemes dolog,mögöttem meg az illetö sietni szeretne a harmadik pedig elzarja a keresztezödest.”
 • 9. süti68 2009. december 19. 20:54
  „A közút kezelőknek már kezükben az ez évi jutalom!!!!
  Már nyugodtan hátra dölhetnek meg különben is holnapután úgyis elolvad.
  Csak egy kérdésem van, mire költik a benzinárában lévő adónkat!!!????”
 • 8. raffy2 2009. december 19. 20:45
  „mi ez a felháborodás a hóeséssel kapcsolatban?szerintem több az autó az utakon,mint eddig.csak nem az a baj,hogy nem lehet száguldozni?”
 • 7. ponerildi 2009. december 19. 19:06
  „Jó, hogy a közútkezelők fel vannak készülve szeptemberben a havazásra. ma délután eggyel sem találkoztam.”
 • 6. Truder 2009. december 19. 16:55
  „5. hozzászólás Túrabakancs 2009.12.19. 16:12
  :)) A hó legalábbis ott kezdődik, nem?”
 • 5. Túrabakancs 2009. december 19. 16:12
  „Truder! /2/
  Csodálkoztam volna ha bármelyik hölgy hozzászóló meg lett volna elégedve az 5-6-centissel, a 20-valóban látványosabb!
  :)))”
 • 4. Túrabakancs 2009. december 19. 16:08
  „Egyet azért érdemes figyelembe venni, ez pedig a nem
  megszokott alacsony hőmérséklet, valamint a havazás erős intenzitása. Na nem is annyira a mi térségünkre értve, hanem
  az ország déli és középső részére. A meteorológiai oldalakon
  megnézve a csapadék erősségének az intenzitását megállapítható, hogy pl. ahogy Győrben esik az inkább hószállingózásnak tekinthető összehasonlítva az ottani állapotokkal. zopika02! Az elősózás csak akkor hatásos, ha a
  talaj hőmérséklete nem hidegebb mint -6-fok, valamint nem
  szabad hogy erősen fújjon szél. /lefújja az útról a finomabb sódarabokat./ Tehát amíg esik a hó, addig senki ne számítson
  jó közlekedési feltételekre, viszont utána valóban illik minél
  hamarabb a síkosságtól mentesíteni az utakat.”
 • 3. zsukov 2009. december 19. 15:48
  „Akkor majd trojkával járunk ??”
 • 2. Truder 2009. december 19. 15:41
  „Mekkora is a hó??? 5-6 centi? Mi lesz, ha 20 centi leesik?”
 • 1. zopika02 2009. december 19. 13:03
  „Jól felkészültünk a télre mint mindig. Talán amikor várható a havazás alá kellene sózni már előre mint azt a szomszédban teszik. Érdekes tél van hó esik. Nahát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendelet a segítő kutyákról

Megjelent a segítő kutya kiképzésének, vizsgáztatásának és alkalmazhatóságának szabályairól szóló… Tovább olvasom