Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Havasinét másodszor sem választották meg - Exkluzív interjú

Győr–Magyarország - Nem választotta meg az Országgyűlés Havasiné Orbán Máriát a Legfelsőbb Bíróság elnökévé.


 "Nem ábrándultam ki a politikából, mert csak a saját dolgát teszi, a politikától egyébként eddig is távol tartottam magam, s ezután sem lesz másképp" - mondta a Kisalföldnek Havasiné Orbán Mária, miután az  ismételt, sikertelen választás eredményét kihirdették. A Győri Ítélőtábla elnöke jó érzésekkel távozik haza Budapestről - mondta a kisalfold.hu-nak. Kérdésünkre hozzátette azt is: "biztos vagyok abban,  hogy mindaz, amit hirdettem, nem múlik el nyomtalanul és továbbra feltétlenül hiszek abban, hogy a köztársasági elnök jelölése óriási megtiszteltetést jelent. Ennek az intézményét mindenáron szerettem volna megvédeni és bízom abban, hogy sikerült."

Arról, hogy nem vállalná újra az államfő esetleges jelölését - és  Sólyom László ezért nem is tett erre újabb kísérletet - maga is ma tárgyalt az elnökkel. Havasiné kérdésünkre felelve közölte: a programja mindig is a hitvallásához tartozott, s nem a jelölés utáni két napban született. Talán a szavazás mostani eredménye azt mutatja, hogy többeket sikerült is az igazáról meggyőzni ebben a három hónapban  (hiszen 27 vokssal többet kapott, mint decemberben.). S ami ennél is fontosabb: a szakmából sem múlt el mindaz nyomtalanul, amit hirdetett, ennek egy konkrét jele az Országos Igazságszolgáltatási Tanács  Előterjesztése, amely szerint limitálják az OIT-ban résztvevő megyei és ítélőtáblai elnökök számát. "Bízom abban, hogy lesz olyan elnöke a Legfelsőbb Bíróságnak, aki a haladást választja" - mondta Havasiné, ismét hangsúlyozva azt, hogy veszítenivaló nélkül érkezett a fővárosba, s továbbra is a Győri Ítélőtábla elnökeként tér vissza.
18:22 - Az MSZP-frakciónál történt személyes meghallgatása miatt kaphatott a decemberinél több szavazatot Havasiné Orbán Mária főbírójelölt - állították egybehangzóan szocialista politikusoka távirati irodának. A szocialista képviselők szerint Havasiné Orbán Mária múlt heti meghallgatásán meggyőző volt, csak egyetlen kérdésre adott válaszával voltak elégedetlenek. A jelölt úgy vélte, hogy a Fidesz "három csapás törvénye" politikai kérdés, míg a szocialisták szerint szakmai ügyről van szó.

Egyes szocialistákat meggyőzhetett az is, hogy az Országos Igazságszolgáltatási Tanács ismét megerősítette a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjét. Azért szavazhattak többen is igennel, mert aggályosnak tartották, hogy továbbra is vezető nélkül marad az igazságszolgáltatás. A jelölt mellett szólt többek szerint az az érv is, hogy sikertelen választás esetén az államfő még kevésbé elfogadható jelöltet nevezhet meg. A jelölt pártolói szorgalmazták, hogy Havasiné személyét függetlenítsék a bírált államfői jelölési gyakorlattól, hogy Sólyom László egyeztetés nélkül nevezte meg a főbírójelöltet (ezt hangsúlyozta Balogh József győri szocialista képviselő is a Kisalföldnek).

Akik ellenezték a megválasztását, álláspontjukat az általa vezetett Győri Ítélőtábla ítélkezési gyakorlatával indokolták, de hogy ez alatt mit értettek, azt nem részletezték.


18:10 - Havasiné Orbán Mária a Kisalföldnek a parlamenti folyosón, a szavazás után azt nyilatkozta:

- Nem ábrándultam ki a politikából, mert csak a saját dolgát teszi, a politikától egyébként eddig is távol tartottam magam, s ezután sem lesz másképp". Kérdésünkre hozzátette azt is: "biztos vagyok abban,  hogy mindaz, amit hirdettem, nem múlik el nyomtalanul és továbbra is feltétlenül hiszek abban, hogy a köztársasági elnök jelölése óriási megtiszteltetést jelent."

17:55 -  Nem jelöli újra Sólyom László köztársasági elnök Havasiné Orbán Máriát a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjára.

  A Fidesz szerint sikertelen főbíró-választás azt mutatja, hogy a szocialistáknak anarchiát akarnak előidézni a bíróságok vezetésében - mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Szerinte a szocialistáknak az az érdekük, hogy anarchia legyen az igazságszolgáltatás vezetésében, úgy gondolják, hogy az egyetlen menekülés számukra az, hogy anarchikus körülményeket, fejetlenséget idézzenek elő. Répássy Róbert hozzátette: a szocialisták fejében ott van, hogy egy tucatnyi MSZP-s politikus áll az igazságszolgáltatás előtt. A fideszes képviselő hangsúlyozta, hogy az igazságszolgáltatás vezetésének szétzilálása a közbiztonság romlásához vezethet, így a szocialisták mostani döntésükkel kockára tették az emberek biztonságát.

- Nem jelölöm újra Havasiné Orbán Máriát, igyekezni fogok minél gyorsabban alkalmas jelöltet találni - jelentette ki Sólyom László köztársasági elnök hétfőn a parlamentben azután, hogy az Országgyűlés nem választotta meg a főbírójelöltet. Mint mondta, megbeszélték a főbírójelölttel, hogy harmadszorra nem vállalja a jelölést.

Fotó: Bertleff András
Fotó: Bertleff András

A köztársasági elnök kijelentette: az egész bírói kar nyert a jelölési procedúrával, hiszen a bíróságok körül megváltozott a légkör. Hozzátette: mindenki megtanulhatta, hogy van olyan személy aki alkalmas főbírónak.

Havasiné Orbán Mária megköszönte az államfőnek, hogy bizalmat szavazott neki.


17:40 -  Havasiné 230 igen szavazatot kapott, ami 27-tel több, mint az első alkalommal, de 27-tel kevesebb annál, ami a kétharmados többséghez kellett volna. Balogh József győri szocialista honatya annyit mondott a szavazás után néhány perccel: "Mi, győriek nagyon dolgoztunk, de úgy látszik, ez a huszonhetes szám nem hozott szerencsét. Sajnálom."

Fotó: Bertleff András
Fotó: Bertleff András


Balogh a szocialisták délelőtti megbeszéléséről annyit elárult, hogy a lelkiismereti szavazás mellett azt tanácsolták a frakciótagoknak, hogy döntésüknél elsősorban a személyt nézzék, s csak másodsorban Sólyom László jelölési gyakorlatát.

17:28 -  Már a szavazatokat számolják az Országgyűlésben a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjéről szóló voksolás után.

16:45 -  Havasiné Orbán Mária is megérkezett az Országházba. A jelölt Sólyom László köztársasági elnök irordájából haladt a parlamenti patkóban a számára kijelölt helyre. A képviselők közben szavaznak.

Pró és kontra egyaránt születnek tippek a végeredményt illetően, azt mondják, most több esélye van a Győri Ítélőtábla elnökének, mint legutóbb.


Fotó: Bertleff András
Fotó: Bertleff András


 
Korábban:

Elkezdődött a parlamentben a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjének szavazása. Havasiné Orbán Máriáról másodszor is titkos szavazással döntenek a honatyák - akik egyenként járulnak az urnákhoz leadni a voksukat.

Az MSZP-frakció ismét lelkiismereti szavazást rendelt el Havasiné Orbán  Mária főbírójelöltről – jelentette be Lendvai Ildikó frakcióvezető hétfőn déltájt Budapesten, a képviselőcsoport ülése után újságíróknak. A Legfelsőbb Bíróság elnökének személyéről várhatóan ma 16.45-kor szavaznak a parlamentben.

Fotó: Bertleff András
Fotó: Bertleff András


A lelkiismereti szavazás nyitott helyzetet jelent, de a szocialisták nem elbújni akarnak e mögött – mondta távirati irodának a szocialista frakcióvezető, aki szerint a képviselők hosszú vita után hozták meg döntésüket a  Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjéről.
Szocialista forrásból a kisalfold.hu úgy tudja – szó szerint idézzük –, Havasiné szénája most jobban áll, mint legutóbb, de még így is kétséges a megválasztása.

Gyors matematika: ahhoz, hogy a Győri Ítélőtábla jelenlegi elnöke legyen a főbíró, 257 igen szavazat szükséges, legutóbb 203-an szavaztak Havasiné mellett, 152-en ellen, 9 szavazólapot pedig érvénytelenül töltöttek ki. Most tehát 54-gyel több szocialistát kell meggyőzni Orbán Mária alkalmasságáról, mint legutóbb.

Napok óta tudott tény, hogy a kulcs ezúttal is az MSZP kezében van. Lendvai Ildikó most elárulta: a helyzet azért nyitott, mert  képviselők különböző véleményt alakítottak ki a jelölt alkalmasságáról, és mert a vitában felmerült az alkotmányos rend  működésének fontossága is. 
A frakcióvezető súlyosan aggályosnak nevezte az alkotmányos  munkamegosztás szempontjából, hogy Sólyom László a jelöltről való  legutóbbi parlamenti voksolás után durván sértegette a frakciókat és  a véleményével nem egyezően szavazó képviselőket. Szerinte ez az alkotmányos működést veszélyeztető  tényező. Megjegyezte ugyanakkor, hogy nem a jelölés ellen van kifogásuk.

A politikus elmondta: felmerült az a szempont is, hogy a frakció  felelős és érdekelt az alkotmányos rend fontos szereplője, az  igazságszolgáltatás és a bíróság stabil működésében. „Bármi is legyen a mai szavazás eredménye, azt kérjük elnök úrtól, hogy osztozzon az alkotmányos működés iránti felelősségben" -  fogalmazott Lendvai Ildikó. 
Ha az Országgyűlés megválasztja Havasiné Orbán Máriát, akkor az  államfőnek is érzékelnie kell, hogy az "igen" nem az ő  magatartásának, hanem a bíróságok működésének és a főbírójelölt  személyének szól – fűzte hozzá.

A frakcióvezető közölte: ha nem lesz meg a szükséges többség,  akkor arra kérik Sólyom Lászlót, hogy az alkotmányosság iránti  felelőssége tudatában, minél gyorsabban jelöljön új főbírót, és  tartózkodjon a szavazás minősítésétől.

A Fidesz, a KDNP, az SZDSZ és az MDF már korábban jelezte, hogy  ismét támogatja a jelöltet. 

Újra szavaz az Országgyűlés Havasiné Orbán Máriáról

Havasiné Orbán Mária lapunkkal közölte: meghallgatja a szavazás kihirdetését és természetesen tudomásul veszi – bármi is lesz a végeredmény. „Más érzésekkel megyek el a szavazásra, mint december nyolcadikán, hiszen akkor azt egy gyors, néhány hetes eseménysor előzte meg, most pedig három hónap tapasztalataival lettem gazdagabb és szegényebb" – mondta Havasiné, aki ezt bővebben nem kívánta kifejteni.


Lévén, hogy a régiónk vezetőbírójáról van szó, a Kisalföld november óta kiemelten kezelte a kisebb mértékben szakmai, nagyobb mértékben közéleti huzavonát – amelynek politikai része a főszereplőtől szinte már független volt. Az emlékezet felfrissítése érdekében történeti sorrendbe foglaltuk az elmúlt négy hónapot.

Tavaly, november 18-án a köztársasági elnök sajtóosztálya hírül adta, hogy Sólyom László dr. Havasiné dr. Orbán Máriát jelöli a Legfelsőbb Bíróság elnökének, miután a parlament május 26-án nem választotta meg előző jelöltjét, Baka Andrást, a strasbourgi emberi jogi bíróság volt bíráját.

November 20-án a köztársasági elnök hivatalosan is bemutatta jelöltjét, aki karakán nyilatkozataival, reformelképzeléseivel a laikus közönséget is meglepte, és széles tömegekben azonnal szimpátiát keltett.

December 2-án az Országos Igazságszolgáltatási Tanács meghallgatta és szoros, 7:6 arányban támogatta az elnökjelöltet. A parlamenti frakciók is meggyőzőnek nevezték Havasinét, de ekkor még csak az SZDSZ foglalta nyilatkozatba támogatási szándékát. Az MSZP-ről viszont olyan elemzések születtek, hogy nem áll a jelölt mellé, többek között arra hivatkozva, hogy a győri táblaelnök egyik rokona fideszes sajtófőnök. Havasiné erre a Kisalföldnek annyit mondott: „Ha valóban ez számít és nem a szakmai teljesítményem, akkor semmiképp sem szeretném ezt kommentálni."

December 7-én a Fidesz–KDNP frakció is közleményt adott ki arról, hogy támogatja Sólyom jelöltjét.

December 8-án az Országgyűlés 203 igen, 152 nem és 9 érvénytelen szavazat mellett, titkos szavazással, nem választotta meg Havasiné Orbán Máriát a Legfelsőbb Bíróság elnökének; ehhez kétharmados többség, tehát  257 igen szavazat kellett volna. Az eredményhirdetés után szinte rögtön bejelentette Sólyom László, hogy ismét a Győri Ítélőtábla elnökét jelöli a posztra. A köztársasági elnök ugyanakkor kemény szavakkal bírálta a szocialistákat a kudarcért. Havasiné ekkor – egyedül a Kisalföldnek nyilatkozva – közölte: újra vállalja a jelölést.

December 20-án Sólyom László ismét jelölte őt.

Idén, február 12-én Szili Katalin házelnök bejelentette: az alkotmányügyi bizottsághoz fordult amiatt, hogy van-e szükség ismételt meghallgatásra, mivel a szocialista frakció szerint az alkotmány nem ismeri az újrajelölés fogalmát. Az újabb szavazást február 23-ra tűzték ki.

Február 19-én, csütörtökön azonban Szili Katalin bejelentette: nem szavazhatnak hétfőn az elnökjelöltről, mivel Szili értelmezésében újra meg kell őt hallgatni. Talán Havasinét lepte meg legjobban a hír, mivel őt az OIT hivatalosan ennek ellenkezőjéről értesítette. Felmerült az is, hogy mindez nem egyezik a hatalmi ágak önállóságának elvével.

Február 24-én az OIT mégis úgy döntött, hogy nem hallgatja meg újra a jelöltet, mivel úgymond sem a testület, sem Havasiné nem változott. A szavazás 9:4 arányú volt, vagyis kettővel többen hoztak támogató döntést, mint decemberben.

Március 2-án az MSZP parlamenti frakciója meghallgatta a jelöltet. Balogh József képviselő a Kisalföldnek elmondta: inkább a köztársasági elnök jelölési gyakorlatával – és nem a bírónő személyével – szemben vannak fenntartásai a baloldalnak.

Március 4-én – míg a hétfői szavazás már biztosnak tűnik – a hvg.hu című online újság hírül adta: Fazekas Sándor OIT-elnök és Kónya István legfelsőbb bírósági kollégiumvezető is elfogadható főbírójelölt lenne az MSZP számára.

Korábban:

Hétfőn titkos szavazáson szavaz az Országgyűlés a főbíró-jelöltről. Sólyom László december után másodjára jelölte Havasiné Orbán Máriát a Legfelsőbb Bíróság elnökének. Az MSZP kivételével valamennyi párt jelezte, hogy támogatják Havasiné megválasztását, a kormánypárt frakciója azonban csak hétfőn délelőtt dönt a támogatásról.

A parlament a házszabálytól való eltérés elfogadása esetén még hétfőn elfogadhatja a Magyarország NATO-tagságának 10. évfordulójára készített ötpárti nyilatkozatot is. Kedden folytatódik az új Polgári törvénykönyv részletes vitája. Napirenden lesz továbbá a Tudományos Akadémiáról szóló törvény tárgyalása és a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló javaslat is.

Független Hírügynökség

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. pampus 2009. március 11. 10:02
  „Kedves "enike"! Látom Ön az értelmes emberek közé sorolhatók. De azért jó tudni,hogy a még aj ó pap is holtáig tanul. Köszönöm a felvilágosítását. De engedje meg, hogy egy kicsit kiegészítsem a tapasztalatait. Ugyan is én a valóságról írok minden esetben. Tehát a közös ismerősünk és társai , ha nem felszínes munkavégzéseik állnak fenn akkor bűnrészesek a védtelen emberek kifosztásában, mivel tudatosan éltek vissza a hivatali hatalmukkal.
  A törvények értelmezése, mellébeszéléssel nem nyerő egyik társadalomban sem! A törvények előkészítésébe sosem hívták meg azokat az embereket illetve képviselőiket akikről Ön írja, hogy a peres fél érdekeit szolgálja!
  Köztudott, hogy a"Nép ügyvédjei" csak is azokat képviselhetik, akik vagy teljesen idióták,vagy már a küszöböt rágják a nincstelenségük miatt! De a viccet félretéve én olyan ügyről beszélek amelyt ai ismeretségi körömben még olyan sztár ügyvéd sem vállalta, aki büntető bíró volt előzőleg! Persze, ha jól ismeri miről beszélek és a résztvevőket akkor Ön is csak próbálja elmaszatolni a valós tényeket, akár az eddig ügyben bele nézők. Mint minden normális ember tudja, hogy akinek tudomására jutnak a bűncselekmények, annak azt jelezni kell olyan hatóságoknak, akiknek kötelességük kivizsgálni! Ez alól a bírók egyike sem kivétel !Arra meg nevetséges hivatkozni, hogy csupán, azért utasítják el mert nem ügyvéd dugta az orruk alá! Gondolom Ön is tudja, hogy amióta az EU tagjai lettünk azóta már a Nemzstközi Bíróséghoz is lehet munkaügyi és nyugdíj ügyben fordulni, ha a Magyar Bíróság felületes és kibújik a megtárgyalása alól! Nem is beszélve arról, hogy tudatosan szemet huny az állampolgárok további gátlástalan kifosztása miatt!”
 • 21. enike 2009. március 10. 20:16
  „Kedves "pampus" ! Először is, ismerem a volt jelöltet. Másodszor, a törvényalkotást nem lehet a bírák számlájára írni. Sajnos kötve vannak a törvényekhez. Még ha sok esetben a józan ész, vagy az együttérzés miatt máshogy döntenének is, de nem tehetik, és ezt nagyon kevesen értik meg. A törvényeket pedig nem ők alkotják, ők csak betartják azokat. Vannak jobb és kevésbé jó bírák, ahogy minden szakmában. Az, hogy kizárólag jogi képviselővel kell eljárni a Táblabíróságokon és a Legfelsőbb Bíróságon az leginkább a peres fél érdekeit szolgálja. Megkönnyíti az eljárás menetét mind a bíróság mind a fél számára. Ha a fél nincs tisztába egyes eljárásjogi szabályokkal akkor elutasíthatják a beadványát és akkor bizony elveszik az az illeték amit befizetett. Nem holmi hóbort, de ezt persze meg kell érteni, és el kell fogadni.”
 • 20. pampus 2009. március 10. 12:44
  „Te is ráhibáztál Misztertökfej! De az ökörséget te örökölted! No, és most jön a ki "moderálás"? Gondolom e sajtó nem bírja el, ha valaki csak is a valóságról ír.”
 • 19. Misztertejfel 2009. március 10. 12:18
  „Pampus, meghitten ismerős a dumád? Nem vagy tagja a Cseter-Matriné-Énírtam ökörkörnek?”
 • 18. pampus 2009. március 10. 12:08
  „Kedves "enike" Ön vagy nem ismeri a volt jelöltet vagy nem is akarja a valóságot meg ismerni. Mint már írtam e rovatba, hogy e rendszerben megtalálja a zsák a foltját, ha megválasszák! Mivel az igazságszolgáltatás a bányászbéka ülepe alól kandikál ki, így azért vannak még, akik ezzel tisztába is vannak! A bírói kasztban megengedhetetlen a felületes munka még is megtalálható, és még mindig üldözetlen e hivatalban a visszaélés!
  Mert ugyebár az e pozícióban még is csak nonszensz lenne, ha nem lenne valamelyikük tisztába azzal,hogy mire mondja ki a Köztársaság Törvénye nevében az Ítéletét!
  Igy lehet,történhet meg az, hogy valós adatok helyett a valótlan, hamis tényállás lesz az ítéletük, alapja! No ezt lesi tátott szájjal a hatóságaink, zöme, sőt még a törvény alkotás is! Tehát nem véletlenül kreáltak olyan rendeletet amellyel kirúgják az "ügyvéd" nélküli panaszost a Tábla és a Legfelsőbb Bírák elől! Nemmis mbeszélve arról,hogy e posztokon pedig tudatosan hunynak szemet a szemmel látható és kézzel fogható bűnelkövetői magatartások felett, mivel a kasztjukban is találhatók a vétkesek!”
 • 17. gagarin 2009. március 10. 09:31
  „Hát ez sajnos várható volt! Mária inkább látod lehettél volna a Gulyás Csárda/Solymosi/ következő vezetője! Talán még ma is állna és azok a böllérmájak isteniek voltak!!!!
  De hogy a pirosszemüek is megosztottak ez már több mint érdekes. Remélem megjön az eszük,vagy talán a családjaikban ismerősük körébe létrejött változások bírták őket más elgondolásra?”
 • 16. enike 2009. március 10. 08:33
  „A legalkalmasabb személy lett volna a posztra! Határozott, és céltudatos. Véghez vitte volna azt amiről beszélt. De ha a jó nem kell...”
 • 15. pampus 2009. március 10. 07:44
  „Kedves "samú" és olvasótársaim. Van, aki már két évtizede várja,hogy fény derüljön a "Korrupcióra" mint ahogy a kedves "Zakari" emlegeti! Persze nem egyről beszélünk! Ő normális főbírót emleget és nincs meggyőződve a talár szennyeséről, annak ellenére, hogy a felszínes munka nem megengedhető e poszton. Persze a hatalmat élvezőnek,s azt megszokottnak ez nem is feltűnő!

  A kommunizmusban és a banánköztársaságban van olyan választás, hogy "itt egy piros alma és válassz"! No és ha belül férges? és ha elvetted,vagy ha nem veszed el akkor jönnek a találgatások, hogy most mi is van? De a valóság sosem lesz fontos,hisz mindig akad akinek érdeke, azok kiteregetését meggátolni”
 • 14. thurvj97 2009. március 10. 06:28
  „Csak az első képre kell nézni és megvan a magyarázat. Azt hittem betegtalálkozót rögzítettek.”
 • 13. CsabaKiraly 2009. március 10. 01:46
  „Ideje lenne egy Keresztenyt megvalasztani.”
 • 12. Zaraki_Kenpachi 2009. március 10. 00:53
  „Normális főbíró lett volna, aki végre rendet tesz. Vége lehetett volna a korrupciónak, de ugye erre a fejeseknél nincs igény, mert ők buktak volna elsőként”
 • 11. aTibi 2009. március 09. 22:08
  „Azért a " baloghjoska" és bandája virított megint!

  Remélem rövidesen elnyerik jutalmukat!”
 • 10. lenk 2009. március 09. 21:58
  „A Sólyom egy tökfej, miért lenne a többi okosabb?”
 • 9. Imcsi 2009. március 09. 21:02
  „Szerintem senkit nem lepett meg a végeredmény! Bár a +27 szavazatnak örülök, az talán jelent valamit!”
 • 8. zsiros 2009. március 09. 20:43
  „Szerintem meg nincs már annyi az államkasszába,hogy most egy új tagot meg tudjanak vesztegetni,mellesleg a TV-ben látott hallott riportból számomra az látszott,hogy Ő talán ezt nem is hagyná!!!Én sajnálom...”
 • 7. raffy 2009. március 09. 20:29
  „szerintem ilyen szavazásnál mindenki vállalja a nevét,és ne bújjon a titkos szavazás mőgé.a pofám leszakad.”
 • 6. SAmu 2009. március 09. 20:23
  „Nem értek hozzá, de a soproni mélygarázsperben tévesen ítélt és a másodfok helyesbített.
  Szerintem nem nagy kár...”
 • 5. 13.István 2009. március 09. 19:21
  „Megjegyzem nem értek hozzá ,de itt nem leletett volna név szerinti szavazás???”
 • 4. pampus 2009. március 09. 18:28
  „Már, hogy értenéd a valóságot, ha a sajtó nem meri a talár szennyesét megpiszkálni és kiteregetni.
  Ha komolyan érdekelne, akkor már rég megkereshettél volna!”
 • 3. éaa 2009. március 09. 18:23
  „Dolgoznak a termeszek.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rabszállító karambolozott Pilisvörösvár közelében

Egy rabszállító autó karambolozott egy kisbusszal hétfőn délután Pest megyében, a 10-es főúton. A… Tovább olvasom