Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Hatvanszor lepődött meg Varga Mihály

Körülbelül hatvan, a költségvetést terhelő tétel került elő "nem várt meglepetésként" az előző kormányzat időszakából a miniszterelnök tárcalátogatásai során; erről Varga Mihály, a gazdasági tényfeltáró bizottság vezetője beszélt vasárnap a Hír TV Kontraszt című műsorában.
A Miniszterelnökséget vezető államtitkár reméli, hogy büntetőjogi következménye is lesz a tényfeltárásnak. A politikus példaként említette, Bajnai Gordon még kormányfőként Washingtonban úgy tett "nemes gesztust", ajánlotta fel, hogy további csapatokat küld Magyarország Afganisztánba, hogy az ígéret költségvetési tétele nem volt megtervezve, sőt a Honvédelmi Minisztérium vezetésével sem egyeztettek. Emellett több minisztériumnál is olyan autóbeszerzések történtek, amelyek "rendkívül előnytelen" lízingszerződéseket tartalmaznak - mondta Varga Mihály, aki a további tételek között szólt az egyházi iskolák finanszírozásáról.

Az államtitkár közölte, bízik abban, hogy ha mindezt listázni tudják, jövő hét végére elkészülhet az általa vezetett bizottság írásos anyaga. Hozzátette, reméli, hogy büntetőjogi következménye is lesz a tényfeltárásnak. (Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője kedden közölte az MTI-vel, hogy befejezte a gazdasági folyamatok értékelését a Varga Mihály vezette gazdasági tényfeltáró bizottság, de a miniszterelnök tárcalátogatás-sorozatán "számos gyanús ügy" került elő, amelyek elemzése még folyamatban van.)

A Hír TV vasárnap esti műsorának vendége volt Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes is, aki a közigazgatás átalakításával kapcsolatban egyebek mellett arról beszélt, hogy a 2011. január 1-jén létrejövő kormányhivatalok kettős irányítás alatt fognak működni. Például egy kormányhivatal mezőgazdasággal foglalkozó főosztályának szakmai irányítása a Vidékfejlesztési Minisztérium feladata lesz, míg az általános igazgatási kérdésekben a kormányhivatal vezetője, így áttételesen a közigazgatási és igazságügyi miniszter alá tartozik majd - ismertette.

Hangsúlyozta, az úgynevezett kormányablak nem szüntet majd meg ügyfélszolgálati irodákat, a kormányhivatalok ügyfélszolgálatai ugyanis "pluszként" jönnek létre. Navracsics Tibor kérdésre válaszolva kijelentette, az új kormányzati szerkezettel olcsóbb lett a minisztériumok működése.

Olvasóink írták

 • 4. load 2010. szeptember 07. 11:49
  „Nyolc éve az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának az elnöke.
  Mit csinált eddig, ha költségvetési ügyben csak most lepődik meg?”
 • 3. kolombela 2010. szeptember 07. 09:32
  „Mennyivel jobban járt volna, ha csak egyszer lepődik meg és ezt a meglepődést folyamatosan fenntartja.”
 • 2. Fürgeszarvas 2010. szeptember 06. 12:15
  „Addig keresi ez a szerencsétlen a csontvázakat,míg egyszercsak elő nem kerülnek abból a szekrényből a saját csontvázai , amiket 1998 - 2002 . között ottfelejtettek !”
 • 1. Jandex 2010. szeptember 06. 07:08
  „"Például egy kormányhivatal mezőgazdasággal foglalkozó főosztályának szakmai irányítása a Vidékfejlesztési Minisztérium feladata lesz, míg az általános igazgatási kérdésekben a kormányhivatal vezetője, így áttételesen a közigazgatási és igazságügyi miniszter alá tartozik majd - ismertette."

  Bravó,és máris nem tudja a két "balkéz" mit csinál a másik!GRATULA!!!
  Azt nem vizsgálják mikor a király tízesével vette magának az autókat,vagy miért kell ilyen "háborús" övezetben neki egy 90 és egy 110 Millás páncélozott autó?/ csak kérdezem,amúgy szeretem a focit!:)))/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hármast adnánk Orbánéknak

A többség hármas osztályzatot adna az Orbán-kormány első száznapos teljesítményére. Tovább olvasom