Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Hatmillió eurós elnöki vizit

Jon-Harald Nilsen szerint Magyarország megítélése kedvező Norvégiában, különösen az utóbbi néhány évben.
Jon-Harald Nilsen
Először járt a megyeszékhelyen, s nem érkezett üres kézzel a világ nagy autógyárainak hengerfejeket és motorblokkokat gyártó győri gyárba Jon-Harald Nilsen. Az újabb másfél milliárd forintos befektetés egyértelműen arról tanúskodik: az oslói központban elégedettek Győrrel. Az elnök kifejtette: a hatmillió eurós befektetés lehetővé teszi, hogy még több hengerfej és motorblokk készüljön Győrben.


– Több mint száz üzemünk van a világban, Győrött valóban először vagyok, szeretem ugyanis a saját szememmel látni, hogyan működnek a dolgok, milyen kihívásokkal állnak szemben az egyes cégek, hogyan megy a termelés és milyen a kapcsolat a vevőkkel – fogalmazott a Kisalföldnek adott interjújában Jon-Harald Nilsen, az alumíniumgyártásban is érdekelt Hydro- csoport elnöke.

Az Oslóból érkezett vendég szerint mindez azért is fontos, mert a jövőbeni befektetésekhez fel kell mérni a helyzetet, s pontosabban tud dönteni a menedzsment, ha képben van.
Jon-Harald Nilsen szerint Magyarország megítélése kedvező Norvégiában, különösen az utóbbi néhány évben.

Ebben jelentős szerep illeti hazánk északnyugat-magyarországi régióját, ahol sok fejlesztést hajtottak végre, s ez felkeltette a nagyvállalatok, így a Hydro érdeklődését is. Jon-Harald Nilsen szerint érdemes itt befektetni, ezért is döntött úgy a norvég anyavállalat, hogy újabb hatmillió eurót költ fejlesztésre.

– Az elmúlt években is folyamatosan korszerűsítettünk Győrött, s így lesz ez a jövőben is – közölte az elnök. – Ezek a befektetések nemcsak azt szolgálják, hogy a gyártás mennyisége növekedjen, hanem egyre összetettebb termékek előállítását is lehetővé teszik. Mindez azért is fontos, mivel a vevőink egyre igényesebbek és követelőzőbbek, mint például a BMW vagy az Audi.

Kérdésünkre, hogy a több mint száz Hydro-üzem között Győr hol foglal helyet, az elnök kifejtette, a csoporton belül különböző részlegek vannak, s több gyár alkot egy gyáregységet. A győri üzem testvérvállalatai az ausztriai, a mexikói és a németországi üzem, ezek együttesen az alumíniumhengerfej-gyártásban igen erősek, s nagyon jó piaci pozíciókkal rendelkeznek.

A győri Hydro Alumínium erejét az is jelzi, hogy miközben Európa fuldoklik a kínai és más ázsiai áruktól, eközben a győri gyár Kínába és Dél-Koreába is exportálja termékeit.
Az elnök szerint ennek nincs titka, a magyarázat pedig végtelenül egyszerű. Magas színvonalú termékek készülnek a győri gyárban, s ilyen minőséget Kína nem tud produkálni, így kénytelen tőlük vásárolni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Foton: történelmi mérkőzés előtt

Kosárlabda

Története első bajnoki mérkőzését játssza holnap a Rába Quelle-Foton… Tovább olvasom