Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Határozat a költségvetési egyensúly megtartásáról

A kormány a 2011. évi költségvetés kapcsán egyensúlyt megtartó intézkedésekről döntött.
A legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a központi költségvetési fejezetek esetében közel 571 milliárd forint, a nyugdíjbiztosítási és egészségbiztosítási költségvetési szervekkel együtt mintegy 577 milliárd forint maradványtartási kötelezettséget írtak elő, emellett mintegy 37,46 milliárd forint zárolási kötelezettséget is rögzítenek a központi költségvetési fejezetek számára a 2011. évi költségvetésben.

Az egyes minisztériumok közül a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot 141 milliárd forint, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumot 102,7 milliárd forint, a Vidékfejlesztési Minisztériumot 34,5 milliárd forint, a Belügyminisztériumot 30,9 milliárd forint maradványtartási kötelezettség érinti.

Egyúttal a kormány arról is döntött, hogy az irányítása alá tartozó fejezeteknél a bérleti és lízing díjak, a vásárolt közszolgáltatások (az államháztartás körébe tartozó feladatok, az államháztartás által kibocsátott szolgáltatások szerződés alapján történő megvásárlása államháztartáson kívüli gazdasági szervezettől), valamint a "szellemi tevékenység végzésére kifizetés" (költségvetési szerv szakmai alapfeladatának ellátására külső személlyel, szervezettel való munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony létesítése) jogcímekhez kapcsolódó előirányzatok, keretek felhasználására új szerződés nem köthető, a lejáró szerződések nem hosszabbíthatók meg. A hatályos szerződéseket haladéktalanul felül kell vizsgálni, szükséges esetben intézkedni kell felbontásukról.

A kormány határozata szerint az irányítása alá tartozó fejezeteknél a kabinet beszerzési tilalmat rendel el az intézményi beruházás keretében történő tárgyi eszközök (így földterület, telek, telkesítés, erdő, ültetvény, épület, egyéb építmény, ingatlanhoz kapcsolódó vagyoni értékű jog, berendezés, gép - például informatikai eszköz - , felszerelési tárgyak - például bútor, jármű -, valamint immateriális javak beszerzése (szellemi termék, így például szoftver termékek), egyéb szellemi alkotások, vagyonértékű jogok) esetében.

A kormányhatározatban előírt tilalmak nem vonatkoznak az európai uniós forrást tartalmazó előirányzatokra. A tilalmak részbeni feloldására - rendkívül indokolt, egyedi esetekben - a Magyar Államkincstár elnökének benyújtott, annak véleményével ellátott kérelem alapján, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárjogosult - olvasható a Magyar Közlönyben.

Olvasóink írták

 • 6. machers 2011. szeptember 22. 18:12
  „5. machers 2011.09.21. 21:44
  Bocs Erwin!
  Természetesen 16 000 milliárdra gondoltam!”
 • 5. machers 2011. szeptember 21. 21:44
  „Erwin!
  Hogyan számoltad ki a 16 milliárdot? Ne higgy el mindent, amit a központban mondanak! Csak beégeted magad!”
 • 4. rommel 2011. szeptember 21. 20:42
  „MADARÁSZ
  NEKED MENNYI JUTOTT ???”
 • 3. Madarász 2011. szeptember 21. 08:08
  „2. Persze, lenyúlta a FIDESZ, dupla költségtérítés és hasonlók formájában.”
 • 2. rommel 2011. szeptember 20. 20:57
  „DOROMBOLOK
  MOST IDÉZEK A FÖNÖKÖDTŐL !
  "MINKET IRIGYEL EGÉSZ EURÓPA !!!"
  MAJD GYURCSÁNY FERI AZ IMF-TŐL KÉRT EGY MEGA HITELT !!!
  ÉRDEKES UGYE ???
  16 000 MILLIÁRD FORINT MSZP-S HITEL !
  ÉS SEMMI NEM LÁTSZIK BELŐLE !!!”
 • 1. dorombolok 2011. szeptember 20. 17:53
  „Az áfaemelésről 
  ,,Gyurcsány Ferenc korábban azt mondta, hogy az áfa a szegények adója. Így van, igaza van." (Semjén Zsolt, jelenlegi miniszterelnök- helyettes, 2009. február 16.) 

  ,,Az áfaemelés árt a gazdaságnak, csökken a reálkereset, kevesebb pénze lesz az embereknek, így kevesebbet is tudnak majd vásárolni, ami drasztikusan veszélyezteti a munkahelyeket." (Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, mno.hu, 2009. május 28.) 

  Adóemelés 
  ,,A neoliberálisok által vallott adóemelés és megszorító csomagok nem jelentenek járható utat. Adócsökkentésre van szükség, hogy a magyar vállalkozások életben maradhassanak. (...) Nem szabad a lakosságot megsarcolni. Ez nemcsak erkölcsileg elfogadhatatlan, hanem a gazdasági növekedés ellen is hat." (Semjén Zsolt, 2010. február 27.)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cirkuszi sátrat döntött le a viharos szél - fotókkal

Összedöntött egy cirkuszi sátrat a hirtelen feltámadt viharos szél hétfőn Pécsen, de senki nem… Tovább olvasom