Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Határőrök pótolják a rendőröket

A megyéből a fővárosba vezényelt, s a kritikus helyeken bevetett közel száz rendőr közül idáig szerencsére nem sérült meg senki. A „rendőrhiányt” határőrök pótolják. A Kisalföld információja szerint megyei rongáló is van a körözési listán.
A megyei rendőrkapitánysá-

gokról 94 rendőrt vezényeltek Budapestre, hogy segítsenek a randalírozókkal szemben álló kollégáiknak.
„ Szerencsére mostanáig nem sérült meg egyik, a megyéből vezényelt kolléga sem, s reméljük, ez így is marad. A kapitányságok vezetői folyamatosan tájékozódnak úgy az egészségi, mint a lelkiállapotukról.”
A megyei rendőr-főkapitányság vezetője, Gorgosilits Fábián ezredes a Kisalföldnek elmondta: az elvezényelt, valamint az itthon maradt állomány testi épségének megőrzéséért intézkedett a vezetés, korszerű bevetési ruhákkal látják el az embereket.
– Ezenkívül egyéni védőfelszerelések beszerzéséről is intézkedtem, többek között lábszárvédőket rendeltünk úgy a fővárosban lévő, mint az itthon maradt kollégáknak. A leginkább érintett győri kapitányságnak a város vezetése nyújt ehhez segítséget – válaszolta Gorgosilits Fábián arra a kérdésünkre, hogy információink szerint lábszárvédőket rendeltek az egyik győri sportboltban.
A Budapesten jelenleg szolgálatot teljesítő, többek között a közintézmények, a Magyar Televízió és a Magyar Rádió épületét őrző rendőrök megüresedett helyén a Győri Határőr Igazgatóság rendészei teljesítenek szolgálatot.
A Határőrség Országos Parancsnokságának szóvivője, Kovács Iván érdeklődésünkre elmondta, a határellenőrzés a megszokott rendben folyik.
– Nincs szigorítás a határon. Ott, ahol rendőrhiány van a budapesti vezénylések miatt, határőrök segítenek a rendőrségnek. Kifejezetten közterületi szolgálatot látnak el, közösen járőröznek a rendőrökkel.
A szóvivő elmondta azt is, hogy nemcsak emberekkel, de a szolgálat ellátása szempontjából nélkülözhető szállító járművekkel is segítik a rendőrséget.
A Kisalföld úgy tudja, a Budapesti Rendőr-főkapitányság körözési listáján megyei randalírozó is szerepel, egy győrszemerei férfi. A vandálok felkutatására, elfogására létrehozott speciális nyomozócsoport több adatot kért a megyei főkapitányságtól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépítő fűszerek

Zsálya, kakukkfű, rozmaring, menta. Az illatos zöldfűszerek a konyhánkban már kivívták méltó… Tovább olvasom