Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Határátkelő nyílt Ágfalva és Lépesfalva között

Ágfalva munkatársunktól Megnyitották az Ágfalva–Lépesfalva (Loipersbach) közt a B–20/2-es határátlépési pontot. Az uniós állampolgárok november 30-ig reggel 6-tól este 10-ig, december elsejétől március 31-ig reggel 7-től este 7-ig léphetik át a határt.
Május elsején megnyitották az Ágfalva és Lépesfalva közötti új határátkelőt. Ezentúl nem kell 32 kilométeres kerülőt tenniük a két szomszédos településen élőknek ahhoz, hogy egymáshoz látogassanak. Gaál István polgármester a megnyitón elmondta, a két falu kapcsolata olyan erős lehet, mint egykor volt. Cseri József ezredes, megyei határőrparancsnok hozzátette, az újjáépített híd 250 nap múlva már nemcsak szimbolikus, hanem hasznos közlekedési útvonal is lesz.
– A történelmi gyökereink közösek voltak ebben a térségben, ezért nagy a jelentősége ennek a hídnak, de ugyanígy fontos, hogy a régióban máshol is határátlépési pontok jöjjenek létre – hangsúlyozta Firtl Mátyás, a térség országgyqlési képviselője. Hozzátette, a szomszédos települések így több olyan közös EU-s projektre pályázhatnak majd, amelyek a határ két oldalán fekvő települések, és az egész régió fejlődését szolgálják. Nem elég azonban, hogy megnyílnak a határok, az is fontos, hogy az átkelőkhöz mindenütt jó minőségq utak vezessenek.
Új hidat is avattak
Az Ágfalvától alig egy kilométerre fekvő határátlépési pont megnyitásával egyidejqleg avatták fel azt a patakon átívelő hidat, amelyre az ágfalviak a lépesfalviakkal közösen pályáztak a burgenlandi tartományi vezetésnél. A 8,5 millió forintnak megfelelő összegbe kerülő létesítmény az osztrák hídépítő zászlóalj katonáinak közremqködésével készült el.
Az ágfalvi határnyitáson az új hidat is felavatták Firtl Mátyás (b) mellett középen Gaál István polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Neonáci tüntetőkkel csapott össze a cseh rendőrség

A dél-morvaországi metropolis polgármesteri hivatala által korábban engedélyezett akció keretében a… Tovább olvasom