Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Határ menti verseny a termálvízért

Folytatás az 1. oldalról.

– A fúrások jelenleg is tartanak, várakozásaink szerint 35–40 fokos termálvizet fogunk találni – mondta Zienel Josef.
Közben a magyar oldalon, Fertődön már elkészültek a termálfürdő és wellnesshotel látványtervei, sőt a próbafúrásokat is elvégezték. Az engedély szerint a kúttól számított 25 kilométeres sugarú körben újabb víznyerő nem építhető. Horváth Dori Zoltán éppen ezért meglepetten fogadta az ausztriai terveket. Mint mondja, őt eddig ebben a témában nem keresték meg.
Erről megkérdeztünk Zienel Josef boldogasszonyi polgármestert is, aki már hallott a Fertődön tervezett fürdőről, de úgy tudja, még ott is a tervezés szakaszában vannak. A burgenlandi település polgármestere szerint a két létesítmény jól megfér egymás mellett.
Közben Fertődön egyre konkrétabb formát öltenek a tervek. – Pénteken kaptuk meg a Danubius Hotels befogadó nyilatkozatát arról, hogy csatlakozhatunk a szállodalánchoz – tette hozzá Horváth Dori Zoltán, a beruházás kezdeményezője, koordinátora. – Erre azért van szükség, mert a gazdasági minisztérium a pályázatában biztosítékot kér. Időközben a kivitelezői terveket is át kellett dolgoznunk. Amennyiben minden jól megy, akkor az összes kiadásunk negyven százalékára lehet támogatást kérni, a fennmaradó részt pedig banki hitelből és nemzetközi befektetői tőkéből fedezzük. Így a mostani állapot szerint a teljes beruházás mintegy hatmilliárd forintba kerülne.
Mindkét létesítmény, a boldogasszonyi és a fertődi termálhotel is a környéken található nagyvárosok, Bécs, Pozsony, Sopron, Győr lakóira épít. Az osztrákok arra számítanak, hogy a termálfürdő biztonságot jelenthet a Fertő tó keleti oldalán lévő szállásadóknak, amelyek eddig csak szezonálisan, nyáron fogadtak vendégeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kővel hajították be Tőkés László ablakát

Tenyér nagyságú betondarabbal betörték Tőkés László királyhágómelléki református püspök… Tovább olvasom