Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Határ menti egyeztetés

Eurégió West/Nyugat-Pannónia ülést tartottak Sopronban. Az egyeztető fórumon a vasúti és közúti fejlesztésekről, kerékpárhálózat-bővítésről egyeztettek és a kishatárátkelők ügye is napirendre került.
Hans Niessl burgenlandi tartományfőnök, Markó Péter, Vas megye első embere és Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés általános alelnöke, Sopron országgyűlési képviselője is részt vett azon az Eurégió West/Nyugat-Pannónia ülésen, melynek tegnap a soproni városháza adott otthont. – A közlekedési infrastruktúra fejlesztése jelentette főként az egyeztetések gerincét – mondta el Firtl Mátyás. – Ez a terület mindkét országnak fontos. Szó esett a Sopron–Szentgotthárd vasútvonal fejlesztéséről, és téma volt az Ágfalva-Sopronkertes (Baumgarten), valamint a Harka–Fertőboz átkötések megvalósításának lehetősége is. Mint ismeretes, ehhez nemcsak a GySEV saját forrásai nyújtanak fedezetet, hiszen a téma szerepel a Nemzeti Fejlesztési Tervben is.
Az egyeztetéseken szóba került a településközi úthálózat schengeni egyezmények által elfogadottá tétele is, ezzel kapcsolatosan pedig az osztrák–magyar határon történő gyalogosforgalom lebonyolítása is. Hans Niessl kifejtette, a burgenlandi régió nem ellenzi hazánk teljes jogú schengeni taggá válását.
Szó esett továbbá a Fertő tó vízpótlásáról, a Rába-folyó vízügyi kérdéseiről és a megújuló energiaforrások alkalmazásáról. Mint elhangzott, 2007 és 2013 között az unió 33 millió eurót bocsát a régió rendelkezésére. Jó hír, hogy ebben a ciklusban a határ menti együttműködésnek minden lehetséges támogatást sikerült megszereznie Brüsszeltől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépítő fűszerek

Zsálya, kakukkfű, rozmaring, menta. Az illatos zöldfűszerek a konyhánkban már kivívták méltó… Tovább olvasom