Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Hatalmas vihar: alig van ép tetejű ház - fotók

Alig van ép tetejű ház a Borsod megyei Bánrévén, ahol a kora délutáni jégeső tojás nagyságú darabjai szinte mindent összetörtek.
Az áramszolgáltatás szünetel néhány utcában, mert a jég kárt okozott a kisfeszültségű trafóállomásoknál. Nagyon sok tűzoltó és katasztrófavédelmi szakember dolgozik a faluban. Szinte egymást váltják az emberek a tűzoltóautóknál: segítséget kérnek, mert le kell fóliázni a háztetőket.A félórás jégeső akkora erejű volt, és olyan nagy darabok hullottak, hogy ablakok törtek be, házak vakolata ment tönkre. Az árkokban még mindig látni a pusztítás nyomát, a levéllel összekeveredett jégkupacokat. Egy helyi lakos szerint úgy érkezett a vihar, mint az utolsó ítélet, a templom udvarában két óriási fát kidöntött, a tető megsérült, az ablakok lyukacsosra vannak verve.

Vihar következtében kidőlt fenyőfa a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánrévén. A településen tyúktojás és teniszlabda nagyságú jég is esett a délutáni órákban; a lakóházak csaknem kilencven százalékát meg
Vihar következtében kidőlt fenyőfa a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánrévén. A településen tyúktojás és teniszlabda nagyságú jég is esett a délutáni órákban; a lakóházak csaknem kilencven százalékát megrongálta a vihar, a falu 540 lakóházából legalább 450-en tönkrement a tető, több fa is kidőlt. Az MTI információi szerint Hét községben csaknem ötven, Sajópüspökiben 200 ház sérült meg, és Sajónémetiben is több épület megrongálódott. MTI Fotó


A műanyag hullámpalák darabjai az úton hevernek, apró darabokra törve. Az autók motorházán, tetején is jól lehet látni a jégverés nyomát. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint vasárnap az Ózd-Miskolc-Debrecen vonaltól északkeletre gyengébb zivatarok még kialakulhatnak.

Olvasóink írták

 • 6. FrankieBoy 2010. július 05. 09:25
  „A maja naptár 2012-re egy nagyobb ciklus végét jelzi, mely után újabb ciklus indul... Kicsit olvassunk utána a dolgoknak! :)

  "...Ugyanakkor Philip Plait csillagász szerint a maja naptárnak egyáltalán nincs vége 2012-ben. A rendszer úgy működik, mint az autó kilométer-számlálója: ha egy szám elérte a végét, átfordul, és fordítja magával az eggyel nagyobb helyiértékűt (tehát ami tőle balra van). És ha figyelembe vesszük, hogy a maja naptár hét nagy korszakra van osztva, amiből éppen az ötödikben vagyunk, látjuk, hogy még kettő hátra van."

  Idézet innen:
  http://www.nana.hu/spiritualitas/a-maja-naptar-es-a-vilagvege-44580.html”
 • 5. pandi71 2010. július 04. 13:59
  „Mindig is voltak ilyen viharok, csak most a média mindent megír, még azt is ha valaki elesik.
  Igaz most intenzívebbek a jelenségek, de ezt köszönhetjük magunknak.
  Ezzel jár a klímaváltozás.
  ÉN is sokat gondolkodom a világvégén, a várható napkitöréseken.....
  Talán túléljük.....”
 • 4. Agent 2010. július 04. 09:15
  „2-3, ......khm, tehát egy július közepén kánikulában, labilis légkörben kialakuló jégeső, viharos széllel már a világvégét jelentené?:):) NAHÁT, "maja naptár", az ......”
 • 3. zeta62 2010. július 04. 09:12
  „Talán mégsem hülyeség a maja naptár jóslata...
  Eddig sajna bejön...”
 • 2. Tommm 2010. július 04. 07:44
  „Még hogy nincs klímaváltozás...”
 • 1. Mankapunka 2010. július 04. 00:22
  „komoly jégdarabok estek,az tuti.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oszlopnak ütközött: tizenkét sérült

Tizenkét sérültje van annak a szombat délutáni balesetnek, amely során oszlopnak ütközött egy… Tovább olvasom