Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Hat javaslat vitájával kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka

Kétnapos üléssel kezdi meg tavaszi ülésszakát az Országgyűlés. A képviselők hétfőn négy, míg szerdán további két javaslatról tárgyalhatnak az előzetes napirend alapján.
A hétfő délután egy órakor kezdődő ülésen a Ház megemlékezik a januárban elhunyt Lasztovicza Jenő fideszes országgyűlési képviselőről, ezután napirend előtti felszólalások következnek, majd döntenek a tavaszi ülésszak munkarendjéről.

Kövér László házelnök a házbizottság csütörtöki tanácskozásán tett javaslatot egy új munkarend kialakítására. Ez alapján az Országgyűlés két hétre fogadná el napirendjét. Az egyik héten hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön lennének plenáris ülések, míg a másik héten csak a hét első napján. Az Országgyűlés oldalán elérhető munkarendjavaslat szerint márciustól indulna az új ülésezési rend, és - kisebb, például ünnepek miatti eltérésekkel - e szisztéma szerint zajlana a tavaszi rendes ülésszak, amely június 15-én érhet véget.

Az előzetes napirendi javaslat alapján a hétfői ülésen az interpellációk, az azonnali kérdések és kérdések után négy javaslat általános vitájára kezdődhet.

A képviselők tárgyalni fogják például a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János és parlamenti államtitkára, L. Simon László előterjesztését az alkoholok jövedéki biztosítékának húszmillió forintra csökkenteséről.

Megvitathatják továbbá azt a szintén kormánypárti indítványt is, amely alapján a kiskereskedelemben százszázalékos bérpótlék illetné meg a munkavállalót, ha vasárnap dolgozik.

Emellett jogállási tárgyú törvények módosítása és egy nemzetközi megállapodás vitáját is lebonyolíthatják még hétfőn.

A szerdai ülésnapra előzetesen két kormányzati törvényjavaslat általános vitáját vették fel. Az egyik a polgári perrendtartásról szóló törvény módosítása - amely alapján a sajtó-helyreigazításhoz hasonló eljárás védené a képmáshoz fűződő jogokat -, továbbá a paksi erőmű bővítésével kapcsolatos indítvány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

310 milliót nyert egy magyar az Eurojackpoton

A játék történetének eddigi legnagyobb nyereményét vitte el egy magyar lottózó. Az ismeretlen bruttó… Tovább olvasom