Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Hat időközi önkormányzati választást tartanak ma

Ezek közül három olyan községben polgármester-választást, ahol tavaly októberben senki nem indult a posztért.
A Vas megyei Daraboshegyen két független jelölt, Németh Gábor és Guethné Horváth Anita közül választanak polgármestert vasárnap, októberben a választás jelölt hiányában elmaradt. A száz lelket számláló községben 86-an járulhatnak a szavazóurnához - mondta Baranyi Mária aljegyző.

A szinténVas megyei Mesterházán egy képviselőjelöltet kell megválasztani, mivel eredménytelenül zárult az októberi választás. Akkor az egyéni listán négy jelölt indult a négy mandátumért, azonban egyiküket polgármesternek választották, és mivel így egy képviselői hely betöltetlen maradt, most választják meg a negyedik képviselőt. Mesterházán most két független jelölt, Kelemen Tünde és Gróf Tibor indul az egy betöltetlen képviselői helyért - közölte Vincze György jegyző.

A Zala megyei Lispeszentadorjánban élők polgármestert választhatnak vasárnap: októberben három jelölt indult, de ugyanannyi szavazatot kapott az első helyen végző Cseresnyésné Cser Andrea és Árkus Béla, így a voksolás szavazategyenlőség miatt eredménytelen lett. Az időközi polgármester-választáson már csak az a két jelölt indul, aki októberben a legtöbb szavazatot kapta. Ratkovics Ágnes jegyző elmondta: a választói névjegyzékben jelenleg 265-en szerepelnek.

Ugyancsak szavazategyenlőség miatt választanak polgármestert a Somogy megyei Mike lakói. Októberben a három függetlenként induló jelölt közül kettő - Tóth Árpád polgármester és egyik kihívója, Pécsiné Domján Anikó Csilla - azonos számú, egyaránt 107 szavazatot kapott. A harmadik jelölt, Zavagyil Ildikó akkor 77 voksot szerzett. Barka Tamás jegyző elmondta: a település 504 választásra jogosult polgára ezúttal nem három, hanem négy jelöltre adhatja le voksát. Az októberi választáson részt vevő, és most ismét induló jelöltek mellett - ugyancsak függetlenként - Kalányos Imre is szeretné elnyerni a polgármesteri tisztséget.

A Veszprém megyei Nemesvitán vasárnap szintén polgármestert választanak, mivel az októberi önkormányzati választáson a polgármester-választás jelölt hiányában elmaradt. Nagyné Simon Margit, a település jegyzője elmondta, a település független polgármestere 1990 óta Eke Ferenc, aki az őszi önkormányzati választáson egyedüli jelöltként indult, ám a voksolás előtt nyugdíjba vonulása okán visszalépett, de tisztségét az új polgármester megválasztásáig betölti. A polgármesteri tisztségért most három független jelölt (Szarvas Péter, Kötélné Gombás Rózsa és Csali János) indul. A választói névjegyzékben 330 név szerepel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Répáshuta választói októberben nem tudtak polgármestert választani, mivel a voksolás jelölt hiányában elmaradt, így vasárnap ezen a településen is időközi polgármester-választást tartanak. A posztra Hegyközi Béla jegyző tájékoztatása szerint öt független jelölt aspirál. A választási névjegyzékben szereplő 410 répáshutai Varga József, Erdős Tamás, Szarka Géza, Táboros Sándor és Hegedűs Sándor közül választhatja meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település polgármesterét.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet. A polgármester- és képviselő-választáson az a jelölt nyer, aki - a megjelent szavazók számától függetlenül - a legtöbb voksot kapja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázárnak és Szijjártónak is kevesebb a spórolt pénze

Varga Mihály 120 ezres festményt kapott, Gyurcsány 100 millióval gazdagabb, Áder Jánosnak pedig… Tovább olvasom